Reţetă! Tocană ca la moldoveni, cu colțunași
Publicat:Ingrediente pentru colțunași: faina Gold Maya, oua, cartofi, putina untura sau unt. Ingrediente tocana ca la moldoveni: ceafa de porc, ulei, ardei gras, ceapa, sare, piper, coriandru, cimbru, vin alb, bulion, pasta de tomate. Mod de preparare colțunași: Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina Gold Maya și puțina sare. Se amesteca faina Gold Maya cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se incorporeaza toata faina. Se intinde aluatul pe masa și se taie sub forma de cercuri, cu un pahar sau cu o forma de teflon. Intre timp se fierb cartofii, se sfarama și se amesteca cu puțina untura…
Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…
Sursa articol: universulargesean.ro
Stiri pe aceeasi tema
Rețeta rapida pentru prajitura cu iaurt. Gustoasa și ușor de preparat, va incanta chiar și simțurile celor pretențioși
15:50, 30.05.2024 - Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid, incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. In functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata…
Dulceața de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri intrega famile. Mod de preparare
16:25, 27.05.2024 - Cireșele amare sunt considerate superalimente, de catre specialiștii in nutriție pentru ca sunt bogate in nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai gasim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. In…
Placinta englezeasca de pui cu smantana pentru masa de pranz. Rețeta pe care o poți adapta ușor dupa propriul gust
11:21, 23.05.2024 - Poți opta pentru un aluat fraged, pe baza de unt și faina sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj il gasești cu ușurința in orice magazin alimentar.Il poți prepara și in propria bucatarie, atunci cand timpul iți permite. Nu se prepara foarte greu, dar necesita mai multe etape de framantare și impaturire.…
Placinta englezeasca de pui cu smantana pentru masa de pranz. Rețeta pe care o poți adapta ușor dupa propriul gust
10:50, 23.05.2024 - Poți opta pentru un aluat fraged, pe baza de unt și faina sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj il gasești cu ușurința in orice magazin alimentar.Il poți prepara și in propria bucatarie, atunci cand timpul iți permite. Nu se prepara foarte greu, dar necesita mai multe etape de framantare și impaturire.…
Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, roșii și marar. Rețeta, in doar cațiva pași simpli
10:21, 23.05.2024 - Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 caței de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare și piper dupa gustCum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, roșii și mararSpala…
Gozmele – rețete placinta turceasca. Cum se prepara și cu ce umpluturi
09:05, 07.05.2024 - Gozmele inseamna un aluat de patiserie nedospit, care se intinde intr-o foaie subțire și se adauga umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai buna rețeta de placinta turceasca, gozmele.Gozmele, un deliciu culinar turcesc, mini placinte umplute cu diferite amestecuri care mai de care mai delicioase.…
Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite
10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…