Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reţeta ideală pentru un cozonac pufos. Secretul gospodinelor din Moldova pentru desertul tradiţional de Sărbători

Publicat:

Secretul unui cozonac pufos si savuros sta nu atat in ingredientele sale, cat in pregatirea aluatului si coacerea sa. Aroma cozonacului de casa este unica, iar gospodinele din zona Moldovei ne invata cum sa pregatim desertul vedeta de pe masa de Craciun si ce pasi sa respectam pentru a ne iesi ”ca la carte”.

Ingrediente: 1 kg faina, cinci oua (pentru aluat se folosesc doar galbenusurile, albusurile fiind pastrate pentru umplutura), 250 de grame de zahar, lapte (pregatiti aproximativ un sfert-pana la jumatate de litru), 100 ml ulei pentru framantat, 50 g drojdie, esente (coaja de lamaie…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake. Exteriorul lor ușor crocant ascunde un interior surprinzator și delicios de ciocolata!

21:06, 03.06.2024 - Urmand pașii de mai jos veți putea prepara o rețeta perfecta de brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake.In plus, daca veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranța vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake, preparate așa cum se cuvine.Rețeta de Brioșe cu ciocolata, cu…

Brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake. Exteriorul lor ușor crocant ascunde un interior surprinzator și delicios de ciocolata!

13:40, 03.06.2024 - Urmand pașii de mai jos veți putea prepara o rețeta perfecta de brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake.In plus, daca veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranța vor ieși cele mai gustoase brioșe cu ciocolata, cu efect lava cake, preparate așa cum se cuvine.Rețeta de Brioșe cu ciocolata, cu…

Rețeta personalizata a lui Chef Ștefan Popescu pentru Ed Sheeran. Artistul urca pe Arena Naționala pe 24 august. „Am creat un preparat”

13:20, 23.05.2024 - Celebrul Chef Ștefan Popescu este fan declarat al lui Ed Sheeran. Pentru ca va fi in public la concertul de pe Arena Naționala din data de 24 august, Chef nu putea sa nu marcheze prezența lui Ed Sheeran in Romania fara a-i crea o rețeta personalizata. Cu atat mai mult cu cat celebrul artist a declarat…

9 mai sau cum se impaca doua sarbatori intr-o singura zi in Moldova

07:21, 09.05.2024 - Marcarea in aceeași zi, pe 9 mai, prin evenimente publice a Zilei Europei și a Zilei Victoriei ar putea fi un prim pas spre reconcilierea sociala pe care-l face guvernarea PAS, opineaza sociologul Vitalie Sprinceana in podcastul Europei Libere „Pe Agenda” preluat de stiripesurse.md

Cum se prepara cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, pastrata in satele din Moldova FOTO

10:56, 04.05.2024 - Cozonacul cu aluat dospit este o rețeta veche de secole pastrata de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor si tradiții din județul Galați

Cum se face cozonacul fara framantare. Ajutor pentru gospodinele aflate in criza de timp

14:15, 29.04.2024 - Ingrediente pentru cozonacul fara framantare:1 kg faina 50 g drojdie proaspata5 galbenușuri + 1 ou intreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahar1 esența vaniliecoaja rasa de la o lamaie sau portocalaun praf de sareIngrediente pentru umplutura:5 albușuri de ou250 g samburi…

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea

16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…

Ce trebuie sa faci cu faina pentru cel mai bun cozonac oparit. Secretul rețetei de zeci de ani

23:30, 15.04.2024 - Ai nevoie de rabdare, cateva ingrediente și dorința de a pune pe masa un desert tradițional delicios, cu care sa iți rasfeți familia și musafirii. Afla, din randurile de mai jos, ce trebuie sa faci cu faina pentru a obține cel mai bun cozonac oparit. Rețeta este veche de zeci de ani, folosita cu incredere…


Ce parere ai despre aceasta stire?