Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Respiraţia corectă relaxează mintea. Cum poţi controla dacă plămânii au aer suficient

Publicat:

Plamanii sunt proiectati pentru a furniza exact acea cantitate de oxigen de care corpul nostru are nevoie pentru ca toate organele sa functioneze corect. Atunci cand nu respiram corect, organismul si mai ales creierul are de suferit. Aceasta pentru ca 20% dn cantitatea de oxigen pe care o poseda organismul, esre consumata de creier pentru a controla functiile de baza cum sunt gandirea si starea de spirit, explica si , doi psihoterapeuti americani, in cartea Inteligenta emotionala 2.0.

Restul de oxigen este utilizat pentru a te mentine alert, concentrat…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se scrie corect: „sa aibe” sau „sa aiba”?

20:05, 24.07.2024 - Pentru a comunica și pentru a scrie eficient și corect este esențial sa cunoaștem și sa ințelegemregulile de baza ale gramaticii limbii romane, dar și semnificațiile substantivelor și verbelor. Deasemenea, daca ai o profesie care presupune sa scrii și sa citești, este important sa o faci corect,indiferent…

Neurochirurgul Vlad Ciurea explica temperatura optima pentru creier și efectele caniculei asupra organismului

12:51, 11.07.2024 - Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat la Antena 3 ca parțile cerebrale sufera „imens” din cauza caniculei. „Se considera ca noi funcționam la nivel temperat. Deci temperatura pe care o avem, fiziologica, in mediu, in Romania, la care putem funcționa perfect, este acest interval de 22…24 de grade.…

Dr. Vlad Ciurea, despre temperatura optima la care creierul funcționeaza corect: „Altfel, intreg organismul sufera: respirația, digestia, pielea”

08:50, 11.07.2024 - Medicul neurochirurg, prof dr. Vlad Ciurea, a dezvaluit care este temperatura optima la care creierul funcționeaza corect. Specialistul spune ca parțile cerebrale sufera „imens” din cauza caniculei: „Afecteaza intreg organismul, nu numai creierul. Respirația, digestia, pielea, totul sufera!”.

Inteligența artificiala poate interpreta latratul cainilor: Cum ne putem ințelege prietenii patrupezi

09:50, 14.06.2024 - Inteligența artificiala (IA) a facut un pas semnificativ in domeniul comunicarii cu animalele, dezvaluind capacitatea de a interpreta latratul cainilor și chiar de a distinge intre diferite rase. Ea sugereaza ca fiecare rasa are propriul „accent”, scrie Playtech.ro .

Testul de inteligența al inceputului de vara. Toți vad familia care se relaxeaza in padure, nu și intrusul in 5 secunde

08:40, 06.06.2024 - Incepem ziua de joi cu un test de inteligența interesant care iți va atenția la incercare. Pare ușor la prima vedere, dar este nevoie de multa concentrare pentru a descoperi omul de zapada din imagine. Doar 2% dintre oameni pot rezolva testul in 15 secunde Gasirea de obiecte ascunse in puzzle-uri imagine…

Grija sau grije – cum se scrie corect

11:45, 28.05.2024 - Pentru a putea comunica in mod eficient, dar și pentru a scrie corect este esențial sa cunoaștem atat regulile fundamentale ale gramaticii limbii romane, cat și sensurile specifice ale substantivelor și verbelor. Dupa cum am precizat și in alte randuri, ortografia, adica ansamblul normelor care dicteaza…

Muta un chibrit și gaseste forma corecta! Test de inteligența special

09:10, 25.05.2024 - Din cand in cand, va mai provocam cu cate un test de inteligența special, precum este și cel de astazi. Tot ce ai de facut in aceasta noua provocare, este sa muți un chibrit și sa gasesti forma corecta. Bafta! Te provocam cu un test de inteligența special! Genul acesta de teste de inteligenta sunt binevenite,…

De ce este mai ușor sa facem foamea cand se numește post intermitent. Mihaela Bilic: „Ne limpezește mintea, ne da energie și chiar o stare de bine”

14:16, 22.05.2024 - Postul intermitent presupune doua mese principale pe zi, consumate la o distanța de șase-opt ore una de alta, fara gustari intre mese.„ Putem face un obicei pe viața, nu are riscuri ci doar beneficii”, susține medicul nutriționist Mihaela Bilic.


Ce parere ai despre aceasta stire?