Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Republica Centrafricană riscă un nou conflict, avertizează secretarul general al ONU

Publicat:

O recrudescența a violențelor in , in special dupa uciderea a noua soldați din cadrul caștilor albastre in acest an, risca sa ștearga anii de eforturi pentru a restabili o stabilitate deja fragila in țara, a avertizat miercuri secretarul general al ONU, , relateaza AFP.

a condamnat uciderea marți a doi soldați marocani din rândul caștilor albastre la Bangassou, sud-estul țarii, la doua zile de la moartea unui alt soldat de asemenea marocan.

ONU a atribuit acest nou atac gruparilor anti-Balaka,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretarul general al NATO renunța la planurile privind un fond pe cinci ani pentru Ucraina, dupa opoziția statelor membre. Ce propune in schimb?

10:26, 08.06.2024 - Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, renunța la planurile de a crea un fond pe cinci ani pentru sprijin militar pentru Ucraina, dupa ce s-a confruntat cu opoziția aliaților. In schimb, el le cere țarilor NATO sa continue sa creasca contribuțiile actuale, relateaza Bloomberg.

Guterres avertizeaza ca omenirea este pe „muchie de cuțit” și ca inteligența artificiala crește riscul unui razboi nuclear

19:50, 07.06.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat ca raspandirea folosirii inteligenței artificiale crește riscul unui razboiului nuclear și ca omenirea este acum „pe muchie de cuțit”, relateaza The Guardian.

Șeful ONU cere incetarea focului intre Israel și Liban: Un conflict mai larg ar avea consecințe devastatoare pentru regiune

09:50, 07.06.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a facut apel, joi, pentru incetarea ostilitatilor de-a lungul liniei de demarcatie stabilite de Natiunile Unite intre Israel si Liban. El avertizeaza ca un conflict mai larg ar avea „consecinte devastatoare pentru regiune”, relateaza AFP, potrivit Agerpres. 

Apel pentru Pace in Orientul Mijlociu. Șeful ONU avertizeaza asupra riscului unui conflict mai larg

06:10, 07.06.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și -a exprimat ingrijorarea cu privire la riscul unui „conflict mai larg cu consecinte devastatoare pentru regiune”, acesta a facut joi un apel pentru incetarea ostilitatilor de-a lungul liniei de demarcatie dintre Israel si Liban.

ONU il va felicita pe Putin

11:50, 08.05.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ii va trimite o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin cu ocazia investirii sale in funcție, a declarat purtatorul de cuvint al ONU, Stephane Dujarric, in cadrul unui briefing. Transmisiunea a fost difuzata pe canalul YouTube al organizației. „Scrisoarea…

Șeful NATO avertizeaza ca „o alianța solida a puterilor autoritare” lupta impotriva democrațiilor occidentale

09:40, 07.04.2024 - Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca o "alianta a puterilor autoritare" actioneaza din ce in ce mai strans impotriva democratiilor occidentale si a avertizat ca lumea a devenit mai "imprevizibila", informeaza EFE, preluata de Agerpres.

Secretarul general al ONU a estimat drept insuficiente masurile umanitare pentru Gaza: „Ne aflam in pragul foametei in masa”

09:20, 06.04.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a estimat vineri ca „masurile dispersate nu sunt suficiente pentru a imbunatati ajutorul umanitar pentru Gaza”, dupa promisiunile israeliene de autorizare „temporara” a livrarii de ajutoare prin noi puncte de trecere, transmite AFP, citata de Agerpres.

Șeful ONU avertizeaza ca masurile luate pentru trimiterea de ajutoare umanitare in Fașia Gaza sunt insuficiente

07:45, 06.04.2024 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat vineri ca „masurile dispersate nu sunt suficiente pentru a imbunatati ajutorul umanitar pentru Gaza”, dupa promisiunile israeliene de autorizare „temporara” a livrarii de ajutoare prin noi puncte de trecere.


Ce parere ai despre aceasta stire?