Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reactorul Nuclear de la Măgurele va fi dezafectat, iar combustibilul nuclear uzat a fost transportat spre depozitare în Federaţia Rusă

Publicat:

de cercetare si productie radioizotopi VVR-S de la Magurele va fi dezafectat, iar duminica s-a finalizat transportul in a combustibilul nuclear uzat provenind de la acesta.

“S-a finalizat transportul in a combustibilului nuclear uzat provenind de la de cercetare si productie radioizotopi VVR-S de pe amplasamentul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei (IFIN-HH) de la Magurele. Acest eveniment reprezinta o premiera pentru tara noastra, fiind prima data cand deseurile…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

”Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai”. Explicațiile unui specialist roman

16:06, 18.06.2024 - ”Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai”. Explicațiile unui specialist roman Inteligenta Artificiala este ca un copil, cum il inveti, asa o sa-l ai, dar, pe de alta parte, reprezinta atat o oportunitate, cat si o amenintare, a declarat, marti, directorul general al Institutului…

Vizita directorului general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare in Informatica –  București la Universitatea Valahia 

08:05, 28.05.2024 - Vizita directorului general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare in Informatica –  București la Universitatea Valahia, domnul CS I dr. ing. Adrian Victor VEVERA,  a fost insoțit de domnul prof. univ. dr. Ioan CRACIUN.  Rectorul conf.univ.dr. Corneliu Șalisteanu alaturi de prorectorul conf.…

Cutremur in Romania, marți dimineața/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai

09:06, 07.05.2024 - A fost cutremur, marți dimineața, in Romania. S-a produs in zona seismica Vrancea. Din primele informații anunțate de la nivelul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, cutremurul din dimineața zilei de 7 mai s-a produs la ora 06:41, in zona seismica Vrancea, Prahova,…

Mulți aditivi din alimentele procesate maresc riscul de diabet de tip 2

22:01, 30.04.2024 - Mulți aditivi – numiți emulgatori – folosiți in mod curent in numeroase alimente procesate, in special in dulciuri,  sunt implicați in apariția diabetului de tip 2. In premiera, o echipa de cercetatori francezi din cadrul Institutului Național de Cercetare in Agricultura, Alimentație și Mediu au analizat…

INVESTIȚIE. Hala de producție și depozitare pentru lactate și branzeturi Premium, in Vidrasau (Ungheni)

12:05, 25.04.2024 - Comisia de Analiza Tehnica din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, ca proiectul "Construire și dotare cu tehnologie de ultima generație a unei hale de producție și depozitare pentru produse lactate și branzeturi Premium, și demolare construcții C1, C2, C3, C4, C5, C8", propus…

Raport: Cheltuielile militare globale au ajuns la un nivel record, pe fondul razboaielor, tensiunilor in creștere și insecuritații

12:21, 22.04.2024 - Pentru a noua oara consecutiv, cheltuielile militare globale, in 2023, au depașit cifrele din anul precedent, arata raportul Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI). Cheltuielile in 2023 au crescut cu 6,8%, la aproximativ 2,28 trilioane de euro. Este cea mai mare…

Analiști: Producția de grau ar putea scadea anul acesta

07:35, 11.04.2024 - Producția de grau ar scadea. Analiștii Comisiei Europene estimeaza pentru 2024 ca fermierii romani vor genera in jur de de 24,5 milioane de tone de cereale, adica in jur de 8,8% din producția totala a UE, scrie economica.net . Din aceasta cantitate, grau va fi in jur de 9,4 milioane de tone și porumb…

Cercetatorii de la Magurele testeaza cel mai puternic laser/ De ce a fost proiectul de 320 de milioane de euro exclus inițial din consorțiul european de cercetare a laserelor

09:20, 01.04.2024 - In camera de comanda a unui centru de cercetare din Romania, Antonia Toma, coordonator, activeaza cel mai puternic laser din lume, cu promisiuni revoluționare, de la sanatate la spațiu, scrie Journal de Quebec. Cifrele sunt impresionante: sistemul este capabil sa atinga un varf de 10 petawați (10 la…


Ce parere ai despre aceasta stire?