Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Războinicele din Afganistan: "Talibanii sunt speriați să nu fie uciși de noi, consideră că este rușinos"

Publicat:

Femeile din Afganistan invața sa foloseasca armele și spun ca vor lupta impotriva talibanilor care le-au luat libertatea de mișcare și dreptul la educație și le-au omorat familiile. Este rar sa vezi așa ceva mai ales in regiunile mai conservatoare ale țarii. Pentru talibani, a fi ucis de femei este considerat umilitor, așa ca ele profita de aceasta slabiciune și participa la lecții de instruire și la demonstrații publice in care flutura arme.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Talibanii afirma ca au discutat cu SUA despre un schimb de prizonieri

14:10, 03.07.2024 - Doi americani sunt detinuti in Afganistan, a anuntat miercuri un purtator de cuvant al guvernului taliban de la Kabul, care a precizat ca s-a discutat cu autoritatile americane despre un ''schimb'' pentru afganii incarcerati in centrul de detentie american de la Guantanamo, informeaza AFP, potrivit…

Rusia ia in calcul sa elimine sancțiunile impuse talibanilor

08:45, 02.07.2024 - Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a sugerat luni ca Moscova are in vedere sa revina asupra sanctiunilor impuse talibanilor, aflati la putere in Afganistan din 2021, dar care sunt nerecunoscuti de catre comunitatea internationala, relateaza AFP, potrivit news.ro.Talibanii au anuntat luni ca…

Ce s-a intamplat cu femeile care au incercat sa țina piept talibanilor. Poveștile tragice ale celor care „nu mai exista in Afganistan”

14:45, 15.06.2024 - Dupa ce talibanii au restricționat drepturile femeilor afgane de a lucra, de a invața și de a ieși in public, unele dintre acestea au sfidat inițial aceste noi reguli, ieșind in strada pentru a protesta. Dar, recent, cele care s-au adunat in capitala Kabul și in alte orașe mari pentru a cere „hrana,…

Talibanii și rușii vor sa colaboreze „pentru combaterea terorismului”

12:20, 11.06.2024 - Așa numitele autoritațile din Afganistan sunt deschise pentru o calborare mai stransa cu Moscova in mai multe domenii, printre care „combaterea terorismului, competițiile de sportive, in special in ceea ce privește fotbalul, dar și in domeniul aviației”, anunța oficiosul Kremlinului.

Rusia anunța ca va scoate talibanii de pe lista sa de organizații teroriste: „Ei au puterea reala”

19:36, 27.05.2024 - Rusia ii va retrage pe talibani de pe lista sa de „organizatii teroriste”, la peste trei ani si jumatate dupa ce acestia au revenit la putere in Afganistan, a anuntat luni seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, informeaza AFP, potrivit Agerpres. 

Trei turiști spanioli, uciși intr-un atac armat in Afganistan

13:20, 18.05.2024 - Trei turisti spanioli au fost ucisi si cel putin un altul a fost ranit intr-un atac al unor barbați inarmati in provincia centrala Bamyan din Afganistan, a anuntat, vineri, Ministerul de Externe al Spaniei, citat de Reuters, relateaza News.ro.Purtatorul de cuvant al ministerului de interne taliban,…

(video) Dezastru in Afganistan: 200 de oameni au fost uciși de inundații masive

15:20, 11.05.2024 - Raurile dintr-o provincie din nordul țarii Afganistan au ieșit din cauza ploilor torențiale, afectand intreaga zona. Oamenii nu au mai apucat sa iși gaseasca adapost, 200 de persoane pierzandu-și viața, scrie digi24.ro .

Dezastru in Afganistan. 200 de oameni au fost uciși de inundații masive

12:46, 11.05.2024 - Raurile dintr-o provincie din nordul țarii au ieșit din cauza ploilor torențiale, afectand intreaga zona. Oamenii nu au mai apucat sa iși gaseasca adapost, 200 de persoane pierzandu-și viața. 


Ce parere ai despre aceasta stire?