Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Protecția soldaților în Primul Război Mondial: Armurile și scuturile de infanterie

Publicat:

In secolul al XIX-lea, protejarea infanteriei atacatoare a lipsit cu desavarșire, cu toate ca, inca din Antichitate, s-au folosit coifuri metalice, camași de zale sau chiar armuri complete, caracteristice mai ales cavalerilor medievali din Occident. Extinderea folosirii mitralierei pe campul de lupta, arma care a contribuit in mod covarșitor la creșterea exponențiala a numarului de victime, a pus problema unei mai bune protecții balistice a combatanților. 

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vulcanul Stromboli din Italia – localizare, istoria erupțiilor, curiozitați

15:55, 27.06.2024 - In momentul de fața, in lume exista peste 1.500 de vulcani, iar 12 dintre aceștia se regasesc pe teritoriul Italiei, noua fiind considerați inca activi. Aici exista unul dintre vulcanii cu cea mai intensa activitate la nivel european, Stromboli, cel supranumit „Farul Mediteranei” datorita faptului ca…

ONU avertizeaza ca extinderea razboiul in Liban „e scateia care va aprinde pulberea”: Este potențial apocaliptica

21:50, 26.06.2024 - Responsabilul ONU pentru situatii umanitare de urgenta, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, ca extinderea in Liban a razboiului dus in prezent de Israel impotriva Hamas in Fasia Gaza ar putea fi apocaliptica, transmite AFP, conform Agerpres

Cum se explica incursiunile soldaților nord-coreeni peste granița cu Coreea de Sud, in cel mai bine pazit loc din lume

12:40, 21.06.2024 - Zona Demilitarizata dintre cele doua Corei ar putea fi cel mai puternic pazit loc de pe pamant, protejat fiind de doua milioane de mine, garduri de sarma ghimpata, capcane pentru tancuri și zeci de mii de soldați din ambele țari ce patruleaza pe o fașie de pamant de 248 km lungime și 4 km lațime.

Aviz pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” in Patrimoniul Mondial al UNESCO

18:00, 30.05.2024 - Ultima comisie de specialitate raportoare UNESCO a dat aviz favorabil pentru includerea Ansamblului „Calea Eroilor” de la Targu Jiu in Patrimoniul Mondial monitorizat de forul respectiv. Anunțul a fost facut joi de primarul din Targu Jiu, Marcel Romanescu. Festivitatea de inmanarea a distincției de…

Mișcari tectonice pe scena geopolitica: Trei lecții din Europa Centrala pentru extinderea catre Ucraina și Balcani

09:10, 13.05.2024 - La douazeci de ani de la extinderea din 2004, geopolitica se deplaseaza spre est, dar instituțiile și puterea economica raman ancorate in Occident. Depașirea acestei tensiuni va fi provocarea majora a unei viitoare extinderi catre estul Uniunii Europene, se arata intr-un articol din „Le Monde” semnat…

Jacques Rupnik: Trei lecții din Europa Centrala pentru extinderea catre Ucraina și Balcani

07:35, 13.05.2024 - La douazeci de ani de la extinderea din 2004, geopolitica se deplaseaza spre est, dar instituțiile și puterea economica raman ancorate in Occident. Depașirea acestei tensiuni va fi provocarea majora a unei viitoare extinderi catre estul UE, estimeaza, intr-un articol din „Le Monde”, expertul in Europa…

Vladimir a dat ordin, actele s-au facut: Rusia promite raspuns draconic la confiscarea activelor pentru Ucraina

19:40, 23.04.2024 - O aliata a presedintelui Vladimir Putin a avertizat marti Europa ca a intocmit deja legislatie pentru a raspunde daca active ruse in valoare de aproape 300 de miliarde de dolari vor fi confiscate de Occident si utilizate pentru a ajuta Ucraina, relateaza Reuters.

General SUA: „Rusia are o armata mai mare decat atunci cand a invadat Ucraina”

11:36, 11.04.2024 - Forțele armate ale Rusiei s-au marit, nu s-au diminuat, in timpul razboiului din Ucraina, a declarat miercuri un general american de rang inalt, citat de Business Insider. "Armata este de fapt acum mai mare - cu 15% - decat era cand a invadat Ucraina", a declarat generalul Christopher Cavoli, comandantul…


Ce parere ai despre aceasta stire?