Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Produse pentru depistarea precoce a cancerului şi tratarea acestuia, realizate în România

Publicat:

Potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul pentru , noul centru dispune de echipamente moderne, compatibile cu reglementarile europene privind prepararea de produse radiofarmaceutice pentru administrare umana - ciclotron, celule fierbinti si module de sinteza automatizate.

"Radioizotopii sunt produsi intr-un ciclotron, prin bombardarea cu fascicule de protoni accelerati in camp magnetic a unor tinte. Din acestea se extrag radioizotopii emitatori de pozitroni care ulterior sunt legati chimic de molecule cu activitate…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

INTERVIU | Cat de periculoasa este expunerea la soare fara protecție. Medic dermatolog: „Cancerul de piele poate sa apara la orice varsta”

12:50, 23.06.2024 - Cancerul de piele este un subiect extrem de sensibil printre romani, mai ales in contextul creșterii incidenței in țara noastra a acestei patologii oncologice. Statisticile recente arata ca din ce in ce mai mulți romani sunt diagnosticați cu melanom, iar acest lucru se datoreaza in principal expunerii…

Persoanele neasigurate, gratuitate la depistarea precoce și tratarea cancerului

07:25, 22.06.2024 - Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afectiunilor oncologice si la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotarari aprobate in sedinta de vineri a Guvernului.

Guvern: Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afectiunilor oncologice

15:30, 21.06.2024 - In cadrul sedintei de Guvern, a fost adoptata o hotarare azi, 21 iunie 2024, privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.521 2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor…

IOCN și TIFF – Parteneriat pentru prevenția, diagnosticarea precoce a cancerului și pentru accesul la tratamente noi

18:40, 18.06.2024 - Cu peste 100.000 de cazuri noi de cancer diagnosticate anual in Romania, aproape un sfert de milion de persoane sunt afectate, direct sau indirect, de bolile oncologice, in fiecare an.   Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuța” din Cluj-Napoca (IOCN), alaturi de partenerii sai, a creat un moment…

Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului de colon: Ministerul Sanatații propune o noua metodologie

14:25, 07.06.2024 - In ciuda progreselor semnificative in domeniul oncologiei, cancerul colorectal ramane o provocare majora pentru sistemul de sanatate din Romania. Anual, aproximativ 13.500 de romani sunt diagnosticați cu aceasta boala, care reprezinta a doua cauza de cancer la femei și a treia la barbați. Mai ingrijorator…

Noi reguli de la Ministerul Sanatații pentru depistarea precoce a cancerului de colon 

07:45, 07.06.2024 - ​​​​​​​In ciuda progreselor inregistrate in domeniul oncologiei, in ultimul deceniu, numarul romanilor care iși pierd viața din cauza cancerului colorectal este tot mai mare de la an la an și, potrivit estimarilor specialiștilor, va continua sa creasca se

Medicamente generice, retrase de pe piața romaneasca. Unele sunt folosite pentru tratarea cancerului

09:50, 28.05.2024 - Sapte medicamente generice, dintre care doua folosite la tratarea cancerului, ar putea fi retrase de pe piata romaneasca, a anuntat . Este o decizie luata dupa ce institutia europeana similara a recomandat ca peste 350 de astfel de produse ale unor companii europene sa fie retrase, deoarece a constatat…

Aplicația made in Cluj care eficentizeaza tratarea cancerului, folosita de zeci de medici. Start-up-ul vrea sa obțina certificare pentru utilizarea la nivel mondial

12:35, 03.04.2024 - Un software din Cluj destinat eficientizarii tratamentului de cancer se extinde și este utilizate de zeci de medici in mai multe clinici din Romania, iar acum start-up-ul dorește ca soluția sa fie folosita internațional.


Ce parere ai despre aceasta stire?