Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PRIMUL ZEU al GETO-DACIILOR: Zalmoxis, rezultatul unei reforme religioase făcute de geți după ce s-au constituit ca uniune de triburi, popor, neam distinct pe teritoriul viitoarei Dacii

Publicat:

Zeul suprem al geto-dacilor, Zamolxis, a fost reinviat in cadrul unui spectacol la Despre divinitatea suprema a geto-dacilor se presupune ca a fost sclav/elev al lui Pitagora și s-a intors in țara sa pentru a-i da legi și o religie.Unul dintre cele mai frumoase și interesante mituri ale romanilor este Zalmoxis, zeul suprem al geto-dacilor; frumos, in sensul poveștii sale coerente, și interesant pentru ca este așezat la inceputul antichitații noastre, in sensul continuitații.

Nu a continuitații de sânge, ci a continuitații de locuire și a proceselor de constituire…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Jean-Claude Van Damme, senzație pe TikTok: A dansat pe muzica lui Dani Mocanu! A adunat sute de mii de vizualizari

13:30, 11.07.2024 - Ajuns la aproape 64 de ani, varsta pe care o va implini in luna octombrie, Jean-Claude Van Damme continua sa faca senzație in mediul online. Fiind considerat drept unul dintre cei mai cunoscuți actori de pe intreaga planeta, Jean-Claude Van Damme a aparut tot mai des in ultimii ani in Romania , pentru…

Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza conferinta Armele dacilor: baza Columnei lui Traian si basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian

11:40, 27.06.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei MNIR impreuna cu Fundatia Prietenii Muzeului de Istorie a Romaniei PMIR si Muzeul National al Taranului Roman MNTR va invita sa participati la conferinta "Armele dacilor: baza Columnei lui Traian si basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian", care va avea loc…

Zamolxis nu a fost zeul suprem al dacilor. Teoriile arata ca a fost fie un rege legendar fie un soi de „Dalai Lama” al geților

00:05, 05.06.2024 - Zalmoxes a fost figura centrala a panteonului dacic. In jurul sau s-au construit mult mituri, inclusiv moderne, și continua sa starneasca o fascinație aparte. Existența sa este un adevarat mister, existand numeroase teorii privind originea și faptele sale.

4 orașe din Romania pe care sa le vizitezi in orice sezon

16:35, 29.04.2024 - Romania este, fara doar și poate, o destinație care merita sa fie explorata pe tot parcursul anului, iar anumite locuri te vor indemna sa le vizitezi de mai multe ori. Indiferent ca iți place sa descoperi peisajele spectaculoase, mancarea delicioasa, tradițiile locale sau arhitectura specifica, iata…

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

Saptamana Haferland, intre 8 si 11 august - Bal sasesc la Crit, expozitie de dangale la Viscri, vizita la Cetatea fortificata Saschiz restaurata

17:15, 17.04.2024 - Saptamana Haferland, editia a XI-a, eveniment dedicat promovarii culturii si traditiilor sasilor din Transilvania, are loc anul acesta intre 8 si 11 august. Tara Ovazului, tinut cuprins intre Brasov, Sibiu si Sighisoara, are drept tema "Istorie, traditie si cultura, ieri si azi in Haferland", au anuntat,…

Temele pentru acasa au devenit istorie pentru elevii din Polonia

09:20, 12.04.2024 - In Polonia, temele pentru acasa au devenit istorie pentru elevii din clasele I-III, iar pentru cei din clasele IV-VIII, acestea sint acum opționale, conform informațiilor difuzate de Euronews și site-ul Prawo. Aceasta schimbare majora in sistemul educațional polonez a intrat in efect de la 1 aprilie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?