Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul transplant al unui organ sintetic pentru un bolnav de cancer

Publicat:

O echipa internationala de chirurgi a realizat primul transplant al unui organ sintetic, o trahee din tesuturi cultivate în laborator, pentru un bolnav de cancer, în Suedia, transmite .
Pacientul, un student african în vârsta de 36 de ani, a suportat bine interventia. Traheea folosita în implant a fost obtinuta prin cultivarea propriilor celulele stem ale pacientului conform unei matrice artificiale, conceputa de cercetatori britanici.

În trecut au mai fost create trahee în laborator însa se pornea de la 'scheletul'…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tatuajele și riscul de cancer: ce arata studiile recente?

07:05, 11.06.2024 - Tatuajele, odinioara considerate doar un mijloc de exprimare personala sau celebrare a unor momente importante din viața, au devenit subiect de preocupare pentru oamenii de știința. Intr-un nou studiu, cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia avertizeaza ca tatuajele ar putea fi legate de un…

Tatuajele pot crește riscul de cancer cu 20 de procente, arata un studiu recent

21:55, 27.05.2024 - Tatuajele sunt asociate cu un tip mortal de cancer al sangelui, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Lund din Suedia, care au descoperit ca persoanele tatuate au un risc cu 21% mai mare de a dezvolta limfom, comparativ cu persoanele fara tatuaje.

Alimentele ultraprocesate, izvor de diabet, obezitate, cancer și depresie / Ce trebuie sa știm despre ele

07:05, 22.05.2024 - Cumparaturile de iaurt, paine și batoane de cereale pot parea o decizie sanatoasa. Lactatele par a fi o alegere care stimuleaza calciul pentru copii, painea integrala pare mai buna decat painea alba, iar batoanele de granola par mult mai bune pentru sanatate decat chipsurile sau ursuleții gumați - și,…

Ediție controversata. Comisia Europeana: Interzicerea steagului UE la Eurovision a fost „halucinanta”

18:20, 13.05.2024 - Comisia Europeana a condamnat ferm decizia organizatorilor Eurovision de a interzice spectatorilor sa fluture steagul UE la finala mare din Suedia, numind-o „complet regretabila” și „halucinanta”, relateaza The Guardian.

Un imigrant bolnav de cancer a caștigat 1,3 miliarde de dolari, unul dintre cele mai mari premii de loterie din SUA

09:45, 30.04.2024 - Caștigatorul unuia dintre cele mai mari premii ale loteriei americane, in valoare de 1,3 miliarde de dolari, este un imigrant din Laos, bolnav de cancer. El și soția lui iau jumatate din bani, iar restul premiului il impart cu un prieten.

"Am uitat sa mor" | Cazul impresionant al unui barbat bolnav de cancer terminal care s-a recuperat dupa ce s-a mutat intr-o tara inclusa in "Zona Albastra"

19:40, 28.04.2024 - Un barbat de 66 de ani, care suferea de cancer pulmonar in faza terminala, a luat decizia de a se intoarce acasa, intr-o tara inclusa in Zona Albastra. La scut timp starea sa de sanatate s-a imbunatațit considerabil si 30 de ani mai tarziu si-a spus poves

Planurile de inmormantare ale regelui Charles, actualizate in mod regulat dupa ce suveranul a primit diagnosticul de cancer: "Este intr-adevar foarte bolnav..." 

14:36, 26.04.2024 - Presa din Marea Britanie scrie ca starea de sanatate a regelgul Charles se deterioreaza progresiv, ceea ce i-a determinat pe oficialii Palatului Buckingham sa actualizeze in mod regulat planul pentru inmormantarea sa.

Carnea artificiala caștiga teren. Carnații creați in laborator vor ieși pe piața intr-o țara din Europa

22:20, 18.04.2024 - Constituiti din 28% grasime de porc, imbogațita cu mazare texturata, naut, soia și proteine de grau, noii carnati produsi de Meatable ar putea potoli foamea si ar salva animalele de la sacrificare, informeaza The Guardian.


Ce parere ai despre aceasta stire?