Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Preţul aluminiului a ajuns la nivelul din 2008, din cauza impunerii unei carantine în China

Publicat:

Pretul aluminiului a atins marti un varf din 2008 incoace si se apropia de recordul sau, din cauza impunerii unei carantine in orasul Baise, in China, care afecteaza aprovizionarea, dupa o crestere de mai multe luni din cauza unor constrangeri ale productiei, relateaza AFP, citat de news.ro.

Cursul aluminiului a crescut pana la 3.236 de dolari tona marti si se apropia astfel de recordul istoric pe care l-a inregistrat in iulie 2008 - de 3.380,15 dolar tona.

Cresterea pretului este cauzata, inainte de toate, de ingrijorari privind aprovizionarea”, declara AFP ,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Banca Mondiala: Cresterea economiei mondiale se stabilizeaza, dar este sub nivelul de dinaintea pandemiei

21:15, 11.06.2024 - Performanta peste asteptari a PIB-ului SUA a determinat Banca Mondiala sa imbunatateasca usor estimarea sa privind evolutia economiei mondiale in 2024, dar a avertizat ca pana in 2026 nivelul economiei globale va ramane mult sub nivelul de dinaintea pandemiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

UE urmeaza sa anunțe creșterea taxelor vamale pentru ”electricele” din China

13:45, 11.06.2024 - Uniunea Europeana va face public in aceasta saptamana planul de taxare pentru vehiculele electrice chinezești, in contextul in care blocul comunitar ia masuri drastice impotriva importurilor subvenționate, la prețuri mici, potrivit CNBC. UE are o taxa standard de 10% pentru vehiculele electrice importate,…

Val de scumpiri ale alimentelor de baza, la nivel mondial. Specialiștii trag un semnal de alarma

11:35, 05.05.2024 - Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din: cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.In luna aprilie a acestui an, acest indice s-a situat…

Armand Duplantis caștiga proba de saritura cu prajina la reuniunea din China! Recordul mondial se menține

17:10, 27.04.2024 - Atletul suedez Armand Duplantis s-a impus in proba de saritura cu prajina din cadrul reuniunii de la Suzhou, oras de la periferia Shanghai (China), etapa din cadrul circuitului Ligii de Diamant, dar fara sa-si imbunatateasca recordul mondial stabilit in urma cu o saptamana la 6,24 m, informeaza AFP.

Armand Duplantis a doborat recordul detinut la saritura cu prajina reusind 6,24 m

15:40, 20.04.2024 - Suedezul Armand Duplantis, campionul olimpic en titre la saritura cu prajina, si-a doborat cu un centimetru propriul record de 6,23 m, reusind sambata sa treaca peste stacheta inaltata la 6,24 m, in deschiderea reuniunii atletice Liga de Diamant, la Xiamen (China), scrie AFP, potrivit Agerpres.

Aurul a crescut cu 44 de lei de la inceputul anului

19:50, 08.04.2024 - Investitorii au continuat la inceputul acestei saptamani sa-și mareasca expunerea pe aur, inainte ca marile banci centrale sa inceapa procesul de reducere a dobanzilor, odata cu scaderea inflației in principalele economii ale lumii. Metalul galben a atins luni al șaptelea record consecutiv de 2.345,30…

Arderea combustibililor fosili, creșterea animalelor si defrisarile au crescut alarmant nivelul gazelor cu efect de sera

14:05, 07.04.2024 - Nivelul celor mai importante trei gaze care capteaza caldura in atmosfera a atins din nou anul trecut niveluri record, au confirmat oamenii de stiinta americani, subliniind provocarea tot mai mare pe care o reprezinta criza climatica.


Ce parere ai despre aceasta stire?