Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premierul irakian Nouri Maliki și-a dat demisia pentru încheierea crizei din țară

Publicat:

Premierul irakian a acceptat sa iși dea demisia pentru a incheia criza politica din Irak, in contextul in care guvernul se lupta cu insurgenții, relateaza BBC News.

Cel care ii va prelua funcția, Haider al-Abadi, a fost deja rugat de președintele irakian sa formeze un nou guvern.

Maliki se afla sub o mare presiune pentru a-i ceda locul lui Abadi.

O ofensiva condusa de rebelii in nordul țarii a declanșat o criza de securitate și umanitara.

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Netanyahu anunța incheierea luptelor intense impotriva Hama, dar face o promisiune amenințatoare

05:35, 24.06.2024 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ca faza de lupte intense impotriva Hamas in Fasia Gaza se apropie de sfarsit, dar a avertizat ca razboiul se va incheia abia atunci cand grupul islamist nu va mai controla enclava palestiniana, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Sefa extremei drepte franceze: Lui Macron „nu-i ramane decat demisia pentru a iesi” din criza politica

23:01, 21.06.2024 - Șefa extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a declarat vineri, 21 iunie, ca liderului de la Palatul Elysee nu i-a ramas „decat demisia pentru a ieși potențial din criza politica” cauzata de dizolvarea Adunarii Naționale și organizarea de alegeri legislative anticipate, conform AFP.

(video) Cu lacrimi in ochi, premierul Belgiei, Alexander De Croo, și-a anunțat demisia

12:21, 10.06.2024 - Premierul belgian Alexander De Croo, membru al partidului liberal flamand Open Vld, si-a anuntat duminica demisia dupa rezultatele slabe obtinute de formatiunea sa in alegerile federale, regionale și europarlamentare din Belgia, relateaza EFE, potrivit Agerpres, citat de Libertatea.ro .

Planul privind incheierea razboiului include „distrugerea” Hamas, spune premierul israelian

14:10, 01.06.2024 - Conditiile pentru ajungerea la o „incetare a focului permanenta” in Fasia Gaza nu s-au schimbat si ele includ „distrugerea'” Hamas si „eliberarea tuturor ostaticilor” din enclava palestiniana, a avertizat sambata premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite AFP, citata de Agerpres.

Lumea n-a mai fost atat de aproape de un razboi nuclear de la criza rachetelor din Cuba, avertizeaza premierul britanic

17:21, 13.05.2024 - Intr-un discurs menit sa-și convinga alegatorii, dupa ce conservatorii au primit o uriașa lovitura la alegerile locale, premierul britanic Rishi Sunak a prezentat un plan pentru urmatorii trei ani, relateaza The Independent.

Criza de proporții in Spania: Pedro Sanchez este la un pas de demisie, dupa o ancheta impotriva soției sale

22:46, 24.04.2024 - Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat miercuri ca iși va suspenda indatoririle publice pana saptamana viitoare pentru a decide daca vrea sa continue sa conduca guvernul, dupa ce un tribunal a lansat o ancheta preliminara care o vizeaza pe soția sa, scrie Reuters, informeaza Mediafax.

Revolta profesorilor Colegiului B.P. Hasdeu din Buzau impotriva Inspectoratului Scolar: Primul semn al crizei este demisia directoarei

00:35, 13.04.2024 - Profesorii Colegiului National „B.P. Hasdeu” din Buzau acuza Inspectoratul Scolar Judetean de „actiuni nefiresti si daunatoare”, dupa ce directorul colegiului a demisionat din functie, motivand ca nu are control asupra angajarilor care se fac in unitatea scolara. Anterior, parintii mai multor copii…

Recean, despre demisia șefului de la Vama

16:45, 06.04.2024 - Prim-ministrul Dorin Recean a comentat demisia șefului Serviciului Vamal, noteaza Noi.md. Premierul a anunțat ca noul șef la Vama va fi numit in urmatoarele saptamini. „Din memoria mea recenta, domnul Talmazan este primul oficial care și-a prezentat demisia de onoare. El a explicat toate lucrurile și…


Ce parere ai despre aceasta stire?