Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea copiei Castelului Corvinilor din Hunedoara, construită de maghiari în urmă cu un secol

Publicat:

 

Castelul Corvinilor din Hunedoara are o copie mai putin cunoscuta, chiar daca se afla in Budapesta. Intre anii 1986 si 1908, fatada principala a Castelului Corvinilor (Huniazilor) a fost model pentru arhitectura Castelului Vajdahunyad, din , in Budapesta.

Maghiarii au cladit ansamblul cu ocazia Expozitiei milenare, deidicata sarbatoririi a 1.000 de ani de la stabilirea stramosilor lor in .

Initial, constructia in stil gotic a fost proiectata din lemn si carton, dar datorita popularitatii a fost reconstruita din piatra. In prezent,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

EVENIMENTE LA GEOPARK

17:21, 25.06.2024 - Invitata: Adina POPA, specialist comunicare – Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București The post EVENIMENTE LA GEOPARK appeared first on Stiri din judetul Hunedoara .

Alegeri locale 2024. Deva are un nou primar. Victorii ale candidaților PSD in municipiile Hunedoarei

09:30, 10.06.2024 - Au fost anunțate primele rezultate la alegerile locale din 2024. In județul Hunedoara, candidații PSD au obținut cele mai multe voturi, iar municipiul Deva va avea un primar PSD, dupa aproape trei decenii.

Castelul luxos al spionului Franz Nopcsa, refacut din ruine. Fusese distrus dintr-un motiv straniu VIDEO

06:05, 04.06.2024 - Un castel faimos din Țara Hațegului a revenit la viața și poate fi vizitat din nou, dupa aproape doua decenii de cand fusese abandonat. Castelul Nopcsa din Hunedoara a aparținut in trecut unuia dintre cei mai excentrici savanți din istoria Romaniei.

Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, ramașițe din anii '50 ale Razboiului Rece VIDEO

23:45, 15.05.2024 - Dealurile care inconjoara municipiul Hunedoara pastreaza ramașițele puțin cunoscute ale unor locuri interzise in primele decenii de comunism. Cateva cratere mari starnesc curiozitatea localnicilor.

Cum arata noua promenada din centrul Hunedoarei, cladita de muncitorii aduși din țari exotice VIDEO

13:00, 24.04.2024 - Muncitorii nepalezi și din alte țari din sudul Asiei au devenit prezențe obișnuite pe șantierele din centrul istoric al Hunedoarei, unde sunt reabilitate albia raului Cerna și straduțele de la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Elevi și profesori din patru țari pun in valoare „Memoria Pamantului” prin proiectul EMME

11:25, 19.04.2024 - Planeta Pamant are o poveste fascinanta insa prea puțin cunoscuta de elevi. Pentru o mai buna cunoaștere și formarea unor viitori cetațeni preocupați sa ii asigure un viitor sustenabil, patru școli din Romania, Croația, Portugalia și Slovacia, cu sprijinul geoparcurilor internaționale UNESCO Țara…

Accident produs de fostul prefect al Hunedoarei: „Situația a fost cel puțin ciudata”

10:40, 13.04.2024 - Vineri, in ziua in care a fost inlocuit din funcția de prefect al județului Hunedoara, Calin Petru Marian a fost implicat intr-un accident rutier, pe șoseaua Hațeg - Petroșani. Acesta a pierdut controlul mașinii cu care se deplasa.

Tunelurile secrete ale dacilor, teorii false crezute de romani. Topul legendelor controversate VIDEO

23:05, 01.04.2024 - O mulțime de relatari stranii fac din ținutul cetaților dacice din Hunedoara o destinație pentru amatorii de senzațional. Retezatul, Castelul Corvinilor și mormantul lui Arsenie Boca nu au fost nici ele ocolite de teorii controversate, nedocumentate științific.


Ce parere ai despre aceasta stire?