Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Potrivit unui studiu, br / “Hormonul fericirii” ar putea trata anorexia

Publicat:

Oxitocina, un hormon secretat in timpul travaliului si al actului sexual, ar putea fi folosit pentru tratarea anorexiei mintale, au descoperit cercetatorii britanici si coreeni. Oxitocina este un hormon secretat in mod natural in timpul manifestarilor de afectiune, cum ar fi relatiile sexuale si alaptarea, dar si in timpul travaliului, cand organismul elibereaza oxitocina pentru atenuarea durerilor, conform bbc.co.uk. Oxitocina, cunoscuta sub denumirea de “hormonul...

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Majoritatea romanilor prefera 21 - 23 de grade in locuința pe timpul verii / STUDIU

13:05, 11.06.2024 - Peste jumatate dintre romani (57%) prefera sa aiba in locuinta, in perioada verii, o temperatura cuprinsa intre 21 si 23 de grade, in timp ce patru din zece persoane (42%) folosesc aparatul de aer conditionat aproape zilnic, releva rezultatele unui sondaj publicat, marti, de E.ON.

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Un copil mic și un adolescent au decedat in timpul unui studiu clinic Pfizer bazat pe terapie genetica

12:20, 10.05.2024 - Pfizer a emis, pe 7 mai, o declarație oficiala in care iși exprima condoleanțe pentru moartea subita din cauze cardiace a unui copil mic care a fost inscris intr-un studiu clinic Pfizer bazat pe terapie genetica cu adenovirus, semnaleaza jurnalista Karen Kingston pe blogul sau. Un tanar pacient a murit…

De ce societațile devin mai fragile și vulnerabile colapsului pe masura ce trece timpul? Riscam sa ne prabușim asemenea statelor premoderne? (studiu)

10:05, 28.04.2024 - O analiza a sute de state premoderne sugereaza ca civilizațiile au tendința de a avea o ”durata de viața”, un model care poate fi invațat de puterile globale imbatranite din zilele noastre, arata BBC. Ascensiunea și decaderea marilor puteri este un clișeu al istoriei. Ideea ca civilizațiile, statele…

Studiu: In ciuda interdicției, in UE inca se mai vind obiecte din fildeș

03:11, 25.04.2024 - Un studiu realizat de Fondul Internațional pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) a constatat ca in Franța, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia și Germania inca se mai vind activ articole fabricate din acest material. Potrivit raportului, majoritatea celor 1.330 de articole din fildeș gasite in…

Cluj_napoca este in topul orașelor in care gasești cel mai greu un loc de parcare, conform unui studiu național

00:05, 16.04.2024 - Cluj-Napoca, in topul orașelor in care este greu sa parcheziCuj-Napoca se regasește pe un loc fruntaș intr-un top nu tocmai onorant: cel al orașelor in care gasești cel mai greu un loc de parcare, potrivit unui sondaj realizat de storia.ro. Analiza cuprinde nivelul de dificultate cu care locuitorii…

Evoluția pieței romanești de fuziuni și achiziții in primul trimestru al anului 2024

14:05, 04.04.2024 - Studiu EY In primele trei luni ale anului 2024, piața romaneasca de fuziuni și achiziții (M&A) a inregistrat 63 de tranzacții1, o creștere modesta fața de cele 61 de tranzacții inregistrate in T1 2023, indicand o accelerare a activitații fața de cele doua trimestre anterioare. Valoarea estimata a activitații…

Mamografia nu doare. Un studiu intern realizat de Regina Maria arata percepția pacientelor cu privire la disconfortul resimțit in timpul screeningului mamar

12:21, 02.04.2024 - Intr-o lume in care cancerul de san afecteaza milioane de femei, este foarte important sa ne informam corect privind metodele de depistare precoce și sa nu lasam miturile sa ne influențeze decizia de a ne monitoriza constant starea de sanatate. Mamografia este esențiala pentru depistarea in faza incipienta…


Ce parere ai despre aceasta stire?