Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ponta: Vreau în acest an să deschidem la Beijing Institutul Cultural Român

Publicat:

"Vreau in acest an sa deschidem la Beijing Institutul Cultural Roman, sa avem in , sa marim numarul de burse pentru studentii romani care vin sa studieze in China si, de asemenea, cei din China in Romania. (...) De asemenea, am ridicat problema accesului pe piata Chinei a produselor alimentare, agroalimentare din Romania", a precizat primul-ministru, dupa intalnirea cu premierul chinez , potrivit Agerpres.

El a mentionat ca in cadrul discutiei cu omologul sau s-a facut referire si la proiectele de colaborare in domeniile energie si tehnologia comunicatiilor.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Peng Liyuan și Agata Kornhauser-Duda au vizitat Centrul Național pentru Artele Spectacolului

17:31, 25.06.2024 - Peng Liyuan, soția președintelui Chinei, Xi Jinping, și Agata Kornhauser-Duda, soția președintelui Poloniei, Andrzej Duda, au vizitat Centrul Național pentru Artele Spectacolului (NCPA) din Beijing. Agata Kornhauser-Duda il insoțește pe președintele polonez intr-o vizita de stat in China. Cele doua…

Joe Biden impune Chinei taxe vamale de 100% pentru a proteja producția locala. Cand se vor vedea efectele pentru companii (analiza)

13:20, 21.05.2024 - Politicilor de susținere prin finanțare pentru industria locala americana li se adauga masuri de protecție comerciale semnificative, iar taxele vamale de 100% pentru automobile electrice produse in China arata ca Joe Biden percepe acest stat drept un jucator amenințator pentru baza industriala locala,…

Vladimir Putin, cu valiza nucleara dupa el? Presa straina, despre aparitia ciudata a liderului rus in China

08:21, 17.05.2024 - La doar cateva zile de la depunerea juramantului pentru al cincilea mandat de președinte, Vladimir Putin, cu valiza nucleara dupa el, și-a vizitat prietenul apropiat, Xi Jinping, președintele Chinei. Numai ca, presa straina a relatat pe larg despre aparitia ciudata a liderului rus in China. Vladimir…

Viktor Orban a vorbit la telefon cu Zelenski inainte de intalnirea cu Xi Jinping

12:21, 09.05.2024 - Premierul ungar Viktor Orban si presedintele ucrainean Volodimir Zelenski au avut miercuri o conversatie telefonica, a declarat pentru agentia MTI Bertalan Havasi, seful biroului de presa al prim-ministrului, potrivit News.ro.

Presedinta Comisiei Europene ii cere presedintelui Chinei sa intervina pe langa Rusia pentru a opri razboiul in Ucraina

09:01, 07.05.2024 - Uniunea Europeana mizeaza pe China pentru ca aceasta sa-si foloseasca influenta pe langa Rusia astfel incat sa convinga Moscova sa nu mai continue razboiul in Ucraina si de asemenea sa tempereze amenintarile nucleare rusesti venite in contextul acestui razboi, a declarat luni presedinta Comisiei Europene,…

Președintele chinez Xi Jinping: China și SUA ar trebui sa fie parteneri, nu rivali

13:10, 26.04.2024 - Președintele chinez Xi Jinping s-a intalnit cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken. Intalnirea are loc in timpul vizitei pe care Blinken o face in China. Liderul chinez a spus ca SUA și China ar trebui sa fie parteneri, nu rivali, informeaza Mediafax.

Cancelarul german Olaf Scholz discuta cu președintele chinez Xi Jinping despre cum pot contribui la „o pace dreapta in Ucraina”

12:41, 16.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz a anuntat marti discutii despre o „pace dreapta” in Ucraina cu presedintele chinez Xi Jinping, in cadrul unei intalniri la Beijing, unde l-a primit in finalul unei vizite de trei zile in China, primul partener comercial al Germaniei, informeaza AFP, relatat de News.ro. 

Ciolacu le transmite un mesaj primarilor de orașe: Premierul declara 'razboi' decalajelor intre regiunile țarii

19:25, 15.04.2024 - Dezvoltarea comunitaților și imbunatațirea vieții oamenilor sunt prioritațile Guvernului, a transmis, luni, premierul Marcel Ciolacu, in cadrul Galei de sarbatorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din Romania (AOR).


Ce parere ai despre aceasta stire?