Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Polonia a început recrutările pentru forţa paramilitară care va fi mobilizată în eventualitatea unui război hibrid

Publicat:

Armata poloneza a inceput vineri recrutarea de personal pentru forta militara inspirata din modelul a SUA, pe care Polonia doreste sa o creeze pentru a fi pregatita in eventualitatea unui razboi hibrid de genul celui observat in timpul anexarii Crimeii de catre Rusia, relateaza agentia EFE.

Citeste articolul mai departe pe capital.ro…  

Sursa articol: capital.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kuleba, la reuniunea trilaterala de la Chișinau: Rusia folosește arsenalul sau de razboi hibrid impotriva Romaniei și in special impotriva Moldovei

20:05, 05.07.2024 - Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține ca Rusia folosește „arsenalul sau de razboi hibrid” impotriva Romaniei și in special impotriva Moldovei, declarație facuta in timpul reuniunii trilaterale Republica Moldova-Romania-Ucraina care a avut loc vineri la Chișinau.

LIVE TEXT – Razboi in Ucraina: Apel catre UE pentru finanțarea unui sistem defensiv

03:01, 28.06.2024 - Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au trimis o scrisoare catre Uniunea Europeana in care cer sa finanțeze construirea unui sistem defensiv de fortificații terestre de-a lungul graniței cu Rusia și Belarus, pentru a proteja spațiul comunitar de amenințarile militare și hibride ale Moscovei, . Liderii…

Numarul atacurilor chimice lansate de Rusia in razboi a crescut semnificativ, susține Ucraina

15:10, 24.06.2024 - Armata ucraineana a anunțat luni, 24 iunie, ca numarul atacurilor rusești cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea primara a crescut. Ba mai mult, 715 astfel de atacuri au avut loc in luna mai.

Rusia, reacție fulminanta, in urma declarațiilor liderilor NATO: Asta va insemna un razboi mondial

10:56, 28.05.2024 - "Atacarea obiectivelor noastre de catre americani inseamna a incepe un razboi mondial, iar un ministru de externe, chiar și dintr-o țara precum Polonia, ar trebui sa ințeleaga acest lucru", a scris Dmitri Medvedev, numarul doi al Consiliului de Securitate de la Moscova, pe rețelele de socializare.

Armata ucraineana spune ca Rusia a pierdut jumatate de milion de oameni in razboi

00:25, 26.05.2024 - Statul Major ucrainean anunta intr-o serie de comunicate ca armata rusa a pierdut 500.000 de oameni in lupte - ucisi sau raniti - de la 24 februarie 2022, relateaza Le Monde, preluat de News.ro.

Olaf Scholz s-a enervat din cauza presiunilor Rusiei: S-a dus in Suedia sa vada cum se fac recrutarile in Armata

21:00, 14.05.2024 - Germania trebuie sa gaseasca modalitati de a-i convinge pe oameni sa se inscrie pentru o cariera militara, a declarat marti cancelarul Olaf Scholz, in timp ce tara sa, in fata tensiunilor cu Rusia, analizeaza recrutarea ca o posibila modalitate de a-si spori apararea, relateaza Reuters.

Polonia avertizeaza Rusia ca ar pierde inevitabil intr-un razboi cu NATO

19:56, 25.04.2024 - Polonia a emis un avertisment puternic, afirmand ca un conflict militar intre Rusia condusa de Vladimir Putin și NATO s-ar incheia cu „o infrangere inevitabila” pentru Moscova, a declarat joi ministrul de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski. In timpul unui discurs in fața Seimului, camera inferioara…

Rusia renaște la nivel mondial prin forța sa militara: cheltuielile cu armata au devenit cele mai mari de la prabușirea URSS (raport)

13:35, 22.04.2024 - Cheltuielile militare globale au crescut la 2.440 miliarde de dolari in 2023, potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI). Creșterea cheltuielilor cu 6,8% a fost un nivel record din 2009, cand cheltuielile globale pentru aparare au crescut cu 6%.


Ce parere ai despre aceasta stire?