Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pleurezia: durerea toracica si dificultatea in a respira sunt cele mai frecvente simptome!

Publicat:

Cel mai important si cel mai frecvent simptom al acestei afectiuni il constituie durerea toracica si dificultatea de a respira (dispnee) care pot debuta brusc sau progresiv.

Daria, din Iasi: &"As dori sa stiu care sunt simptomele pleureziei si cum se pune diagnosticul. Sunt cazuri in care boala nu se trateaza cu antibiotice? Se pot da medicamente pentru durerea provocata de tuse? De ce apare boala? Va multumesc".  

Prof. dr. , Spitalul de : &"Cel mai important si cel mai frecvent simptom al acestei afectiuni il constituie durerea

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cifoza și hernia de disc – care sunt cele mai frecvente simptome și cum pot fi tratate?

12:05, 13.06.2024 - Hernia de disc și cifoza sunt afecțiuni comune in randul tuturor categoriilor de persoane, de la adolescenți și pana la persoane varstnice. Sunt afecțiuni care pot fi abordate prin tratamente conservatoare, insa in formele lor severe, pot avea nevoie de intervenții neurochirurgicale. Iata, in randurile…

Alte boli ale copilariei iau cu asalt colectivitatile. Infectionist: „Extrem de putine cazuri au necesitat internare”

05:25, 12.06.2024 - Dupa rujeola si scarlatina, alte boli ale copilariei au inceput sa faca ravagii in colectivitatile de prescolari si scolari din clasele primare. In ultima perioada, parintii trebuie sa gestioneze simptome specifice pentru boala obrajilor palmuiti si boala gura-mana-picior. Medicul infectionist Daniela…

Boala ”obrajilor palmuiți”: 5-6 cazuri zilnic, la Spitalul ”V. Babeș” din Craiova

13:20, 04.06.2024 - Zilnic, sunt ”cinci-șase cazuri de eritem infecțios, numit popular boala”obrajilor palmuiți”, avertizeaza  dr. Alexandra Corobea, medic primar de boli infecțioase la Spitalul ”Victor Babeș” din Craiova. Potrivit medicului Corobea, boala obrajilor palmuiți  debuteaza cu febra, coriza (inflamarea mucoasei…

Cele mai frecvente afectiuni cauzate de deficitul de melanina

16:30, 21.05.2024 - Melanina este pigmentul natural care ofera culoarea pielii, parului si ochilor dumneavoastra. Acest pigment este produs de celulele speciale numite melanocite, care se gasesc in straturile superioare ale pielii si in foliculii de par. Deficitul de melanin

Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala. LISTA

19:40, 13.05.2024 - Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala. LISTA Potrivit ordinului, medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca cu durata de cel mult 7 zile calendaristice,…

Ce romani vor mai plati impozit pe concediul medical? Guvernul a modificat a 3-a oara ordonanța de urgența

22:40, 11.04.2024 - Astfel, vor fi scutite de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate indemnizatiile de concediu medical la care au dreptul persoanele care se afla in concediu pentru maternitate, ingrijirea copilului bolnav, risc maternal, ingrijirea pacientului cu afectiuni oncologice, pentru boli oncologice…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Guvernul a eliminat „taxa pe boala” și pentru cei cu boli grave. Cine e scutit de plata contributiei sociale pentru concediile medicale

17:11, 09.04.2024 - Guvernul a adoptat, marti, ordonanta de urgenta care elimina așa-numita „taxa pe boala” pentru mai multe categorii de persoane aflate in concendiu medical. Astfel, actul normativ prevede ca mamele cu copii bolnavi sau cele aflate in situatii de risc maternal, gravidele, cele aflate in concedii de maternitate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?