Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pierderea celulelor Merkel - principalul motiv de uscăciune a pielii (studiu)

Publicat:

Un grup international de cercetatori a stabilit ca pierderea de celule Merkel, localizate in stratul bazal al epidermei, ar putea fi principalul motiv al uscaciunii si mancarimii pielii, potrivit unui studiu publicat de revista de specialitate Science, citat vineri de EFE.

Echipa condusa de cercetatoarea , de la de Nord (SUA), a realizat un experiment pe soareci de laborator cu o tehnica ce induce o presiune mecanica usoara care provoaca mancarime.

Cercetatorii au descoperit atunci ca rozatoarele mai in varsta isi scarpinau pielea mai intens,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incertitudinea, principalul motiv care influențeaza modul in care economisim. De ce sunt tinerii considerați 'motoarele de creștere' a pieței? (analiza)

11:05, 27.06.2024 - Incertitudinea este unul dintre cuvintele de baza prin care se poate descrie societatea actuala, aspect care se reflecta și in modul in care oamenii economisesc, tinerii fiind considerați „motoare de creștere” a pieței din perspectiva investițiilor, arata analiștii XTB, companie de tranzacționare pe…

Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca

07:35, 23.06.2024 - Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca. Aceasta este pe scurt concluzia  unui  recent studiu  realizat la Universitatea din Michigan. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura puternica intre pierderea simțului mirosului și insuficiența cardiaca, in urma analizei datelor dintr-un studiu…

Cercetatorii au descoperit o legatura intre tatuaje și apariția cancerului limfatic. Ce arata un nou studiu

11:20, 05.06.2024 - Cercetatorii au realizat o analiza care arata ca pigmentul tatuajelor poate duce la apariția cancerului limfatic. Legatura intre tatuaje și limfomul malign general, precum și subtipurile de limfom, a fost analizata in cadrul unui studiu, relateaza ScienceDirect. 

Regula celor 10 secunde, care iți arata cat mai ai de trait

19:01, 23.05.2024 - O echipa internaționala de cercetatori a desfașurat un studiu și a descoperit ca adulții cu varste cuprinse intre 51 și 75 de ani care nu pot sa se echilibreze pe un picior timp de zece secunde au un risc de deces cu 84% mai mare decat colegii lor care pot sa iși pastreze echilibrul.Peste 1.700 de brazilieni…

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…


Ce parere ai despre aceasta stire?