Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 1.000 de soldați ucraineni, sute dintre ei fiind răniți, se află încă în Azovstal

Publicat:

Peste o mie de soldați ucraineni, dintre care sute sunt raniți, se afla inca in oțelaria Azovstal, ocupata de trupele rusești la Mariupol, in sud-estul Ucrainei, a declarat marți vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, pentru agenția AFP, citata de  . Astfel, dupa operațiunea de evacuare a civililor derulata saptamana trecuta cu ajutorul ONU, „peste o mie” de soldați, inclusiv „sute de raniți”, raman in tunelurile subterane ale vastului complex metalurgic, a precizat ea. „Exista persoane grav ranite care au nevoie de o evacuare urgenta”, a adaugat oficialul ucrainean.

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Dupa incheierea razboiului. Zelenski se asteapta ca refugiatii ucraineni sa se intoarca acasa

09:40, 12.06.2024 - Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marti, la Berlin, ca se asteapta ca refugiatii ucraineni sa se intoarca in tara, dar numai dupa ce razboiul s-a incheiat, relateaza dpa. Nu are sens sa incerci sa-i motivezi pe ucraineni cu sloganuri sau campanii sa se intoarca acum in tara, a mai…

„3 miliarde de euro sunt aproape nimic”. Reacția unui oficial ucrainean despre un posibil ajutor financiar pentru Kiev

11:20, 11.05.2024 - Pachetul anual de 3 miliarde de euro, strans din profiturile din activele rusești inghețate este „aproape nimic” in contextul nevoilor de razboi ale Ucrainei, a declarat ministrul Justiției Denys Maliuska pentru Politico.

16 soldati ucraineni vor fi inmormantati intr-o groapa comuna la Cernauti

05:35, 02.05.2024 - Pentru prima data de la invazia rusa in Ucraina, la Cernauti, in vestul tarii, va fi amenajata o groapa comuna pentru 16 soldati ai Fortelor Armate ale Ucrainei, care au fost ucisi intr-un raid aerian, la 11 martie 2022, in Ludvinivka, in regiunea Kiev, relateaza Ukrainskaia Pravda, citat de news.ro.

Asasinat la comanda in Germania? Un rus a ucis doi soldați ucraineni care se aflau la tratament in Bavaria

11:55, 29.04.2024 - Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a confirmat informația conform careia cei doi ucraineni uciși in Germania erau soldați aflați la tratament in Bavaria dupa ce au fost raniți pe front, potrivit presei ucrainene.

Operațiune-fulger a Rusiei: Peste 20.000 de parasutisti iau cu asalt orasul ucrainean Ceasov Iar

20:35, 22.04.2024 - Un contingent alcatuit din 20.000 pana la 25.000 de militari rusi din trupele de parasutisti participa luni la asaltul asupra orasului Ceasov Iar in provincia Donetk din estul Ucrainei, localitate devenita principala tinta a actiunilor ofensive rusesti pe acest sector al frontului, relateaza luni agentia…

VIDEO - Orașul ucrainean Cernihiv a fost lovit de rachete rusești: 8 morți și numeroși raniți

11:35, 17.04.2024 - Cel puțin opt oameni au murit in urma unui atac rusesc asupra orașului Cernihiv din nordul Ucrainei, conform Ukrainskaia Pravda.Autoritațile locale spun ca sunt și cel puțin 18 persoane ranite. Atacul a vizat infrastructura civila, a transmis primarul orașului Cernihiv.

FOTO VIDEO - Rușii acuza un atac ucrainean cu 16 morți și 20 de raniți in orașul Tokmak

09:25, 15.04.2024 - Cel putin 16 persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost ranite in bombardamente in orasul Tokmak - aflat sub control rus in regiunea Zaporojie, potrivit unui reprezentant al ocupatiei ruse din sudul Ucrainei, conform News.ro.

Sunt 18 raniți intr-un atac rusesc asupra orașului ucrainean Dnipro

23:10, 02.04.2024 - Cel putin 18 persoane, intre care copii, au fost ranite marti intr-un atac rusesc asupra orasului Dnipro, partea de centru-sud a Ucrainei, a anuntat guvernatorul regional Serguid Lyssak, relateaza AFP, potrivit agerpres.ro. “Dnipro, deja 18 raniti. Dintre cele 12 persoane spitalizate, cinci sunt copii”,…


Ce parere ai despre aceasta stire?