Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pe 11 august, credincioșii sunt așteptați la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, la Târgoviște

Publicat:

Pe 11 august, credincioșii sunt așteptați la sarbatoarea , la Targoviște Post-ul Pe 11 august, credincioșii sunt așteptați la sarbatoarea , la Targoviște apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe gazetadambovitei.ro…  

Sursa articol: gazetadambovitei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inaltarea Domnului și Ziua Eroilor, 13 iunie. Semnificații, tradiții, superstiții. Credincioșii se saluta cu ”Hristos s-a Inalțat”

06:05, 13.06.2024 - Inaltarea Domnului și Ziua Eroilor, 13 iunie. Semnificații, tradiții, superstiții. Credincioșii se saluta cu ”Hristos s-a Inalțat” Inaltarea Domnului și Ziua Eroilor sunt sarbatorite in acest an in ziua de 13 iunie, la 40 de zile de la Invierea Domnului (Sfintele Pasti). Biserica sarbatoreste Inaltarea…

Credinciosii sunt asteptati la hramul Bisericii romano-catolice “Sfanta Treime” din Baia Mare

15:55, 21.05.2024 - Sarbatoare plina de insemnatate in 26 mai, in Duminica Sfintei Treimi, pentru credinciosii Bisericii romano-catolice „Sfanta Treime” din Baia Mare. Cu ocazia hramului lacasului de cult, incepand cu ora 19.00, va avea loc o slujba speciala. Sfanta Liturghie va fi celebrata de parintele Gyorgy Alfred.…

Rusalii catolice 2024. Pregatiri intense la Șumleu Ciuc. Sunt așteptați 300.000 de credincioși

20:16, 15.05.2024 - Zeci de voluntari fac pregatiri la Șumleu Ciuc, unde sunt așteptați, sambata, circa 300.000 de pelerini. Sarbatoarea este inchinata Fecioarei Maria și are un motto special Reinnoirea prin credința.

Ce se intampla daca lucrezi sau speli cand ai cruce neagra sau cruce roșie in calendar. Ce spune biserica

23:21, 10.05.2024 - Peste an, sunt cateva sarbatori importante: Craciunul,  Boboteaza, Paștele, Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului și zilele legate de acestea. Toate sunt insemnate cu cate o cruce roșie in calendar.  Intr-un an bisericesc se țin 28 de sarbatori cu cruce roșie, cele mai multe dintre ele fiind in preajma…

Mesajul de Inviere al Patriarhului Daniel: „Invierea Domnului este sarbatoarea iubirii smerite si milostive”

21:55, 01.05.2024 - Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis, miercuri, un mesaj de Sfintele Pasti catre toți credincioșii ortodocși și greco-catolici din Romania, dar și din afara granițelor țarii. „Invierea Domnului este sarbatoarea iubirii smerite si milostive a lui Hristos cel ce a invins ura, violenta…

Credincioșii, așteptați sambata la Pelerinajul Floriilor spre Catedrala Mitropolitana din Timișoara

09:10, 27.04.2024 - La Timișoara a devenit o tradiție ca sambata, cu o zi inainte de Sarbatoarea Floriilor, sa aiba loc o procesiune pe strazile orașului. Aceasta incepe de la ora 17, existand doua puncte de plecare spre Catedrala Mitropolitana.

Sarbatoarea „Sanjorzului” in Maramureș. Ritualuri arhaice, mai vechi decat creștinismul, pentru a alunga „lucrurile rele”

12:55, 23.04.2024 - Pe 23 aprilie este sarbatorit Sfantul Gheorghe, personajul biblic cunoscut ca „ucigatorul de balaur”. Dar Sanjorzul din Maramureș, ținut in aceeași zi, are puține legaturi cu Sfantul Gheorghe. Mai degraba este asociat cu sarbatorile agrare din vechime, cu primavara, cu conceptul de „inceput”.


Ce parere ai despre aceasta stire?