Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pască poloneză. Cum prepari cel mai iubit desert de Paște

Publicat:

Cu toții iubim desertul tradițional de Paște. Pasca poloneza este o varianta imbunatațita, care conține blat de ciocolata, dar și glazura. Este o reinterpretare a clasicului desert pascal și cu siguranța va fi extrem de apreciata de toți cei care o vor gusta.  Cuprins: Pasca, simbol al Paștelui  Rețeta de pasca poloneza  Pentru aluat Pentru umplutura  Pentru glazura  Mod de preparare  Trucuri pentru o pasca poloneza delicioasa  Pasca, simbol al Paștelui  Tradiția de a manca miel și pasca de Paște este legat de ritualul pascal evreiesc. La ei, pasca se numea paine nedospita și este simbolul pascal. …

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Reteta manastireasca de cozonac de Paste. Asa il prepara maicutele din Moldova

17:55, 02.05.2024 - Mai sunt cateva zile pana la Paște, iar gospodinele sunt toi cu pregatirile pentru masa de Paște. Acest desert are nevoie de multa indemanare și respectarea unor pași importanți. Maicutele din Moldova au o rețeta speciala de cozonac pentru Paște. Ele pastreaza cu sfintenie obiceiurile stravechi, moștenite…

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea

16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…

Ce trebuie sa faci cu faina pentru cel mai bun cozonac oparit. Secretul rețetei de zeci de ani

23:30, 15.04.2024 - Ai nevoie de rabdare, cateva ingrediente și dorința de a pune pe masa un desert tradițional delicios, cu care sa iți rasfeți familia și musafirii. Afla, din randurile de mai jos, ce trebuie sa faci cu faina pentru a obține cel mai bun cozonac oparit. Rețeta este veche de zeci de ani, folosita cu incredere…

Cum faci cea mai buna pasca de post. Secretul ca sa iți iasa delicioasa

11:10, 09.04.2024 - Pasca este unul dintre preparate nelipsit in perioada sarbatorilor de Paște. Aceasta poate fi facuta cu aluat sau fara și cu adaugiri precum ciocolata sau chiar fistic. Dar cum faci cea mai buna pasca de post? Daca vrei sa imparți pachete in postul Paștelui sau doar ți-e pofta de acest desert gustos,…

Prajitura care se face singura. Reteta rapida si simpla care te va salva daca ai musafiri neanuntati, e delicioasa

20:40, 03.04.2024 - Prajitura delicioasa care se prepara rapid și simplu! Prajitura inteligenta este preferata de toata lumea. Va ieși gustoasa chiar daca o preparați prima data. Acest desert se mai numește și cremșnitul puturosului. Și asta pentru ca nu are nevoie de praf de copt ca sa creasca. Iata de ce ingrediente…

Cum si cand faceti curațenia de Paste! Trucuri usoare pentru curatenie in toata casa! (FOTO)

23:45, 01.04.2024 - CURATENIE LUNA …In majoritatea gospodariilor din Romania, apropierea Pastelui este o perioada de curatenie generala. Dar stii care e ultima zi in care se face curatenia de Paste? Traditia este una veche si este respectata cu sfintenie in cele mai multe case din Romania. Primavara este anotimpul care…

Rețeta de prajitura delicioasa cu capșuni și cocos. Un desert simplu și rapid de post

14:05, 29.03.2024 - Daca faci parte din cei care respecta tradiția postului dinaintea Paștelui, cu siguranța vei aprecia o selecție diversificata de mancaruri și deserturi pentru a-ți indulci și diversifica perioada aceasta de reflecție și purificare spirituala. Iți prezentam o rețeta simpla și rapida pentru prajitura…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…


Ce parere ai despre aceasta stire?