Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pădurile tropicale devin tot mai vulnerabile la insecte și ciuperci dăunătoare din cauza încălzirii globale – studiu

Publicat:

Copacii din padurile tropicale, considerați „plamanii verzi” ai Planetei, devin mai vulnerabili la insectele si ciuperci daunatoarepe masura ce incalzirea climatica se accentueaza, arata un studiu al Universitații Haifa din Israel, transmite luni, agentia de presa TPS, citata de Agerpres . Studiul, publicat in revista stiintifica Nature, a descoperit ca reducerea cantitatilor de precipitatii poate modifica umiditatea solurilor din padurile tropicale. Aceast lucru are impact asupra diversitatii speciilor de copaci. Potrivit dr. Edwin Lebrija-Trejos de la Universitatea din Haifa, unul dintre autorii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Fenomenul misterios care afecteaza nucleul Pamantului

18:50, 19.06.2024 - Centrul planetei noastre se invarte neobisnuit de incet in ultimii 14 ani. Daca aceasta tendinta misterioasa continua sa se manifeste, ea ar putea duce la cresterea duratei zilelor terestre, desi efectele ar fi imperceptibile pentru oameni, potrivit unui studiu recent, informeaza livescience.com. Nucleul…

In curand, un nou antibiotic, care nu afecteaza bacteriile ”bune”

10:06, 14.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign au descoperit un nou antibiotic, numit lolamicina, capabil sa se concentreze asupra agenților patogeni gram-negativi, fara impact asupra bacteriilor ”bune” gazduite de intestinul nostru. Studiul a aparut recent  in revista de specialitate…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Tratatele pentru protejarea stratului de ozon dau roade

21:45, 11.06.2024 - Concentratiile atmosferice ale unei familii de gaze nocive, HCFC, au inceput sa scada mai rapid decat era prevazut, conform unui studiu publicat marti. „Este un succes si ne face sa fim optimisti ca tratatele privind clima si mediul pot functiona”, a declarat pentru AFP Luke Western, de la Universitatea…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?