Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Otrava din pământurile României: de unde luăm bani pentru a curăţa solurile toxice

Publicat:

  In august 2015, Guvernul a adoptat prima privind si din istoria Romaniei. Adoptarea acestui act reprezinta primul pas in lugul drum pentru curaaarea celor aproximativ 900.000 de hectare de sol contaminate cu metale grele si alte suprafete poluate cu substante toxice
In total, in Romania exista 210 situri contaminte, pentru care poluarea este dovedita cu ample analize de mediu, si alte 1.183 de situri potential contaminate, care trebuie testate din cauza suspiciunilor ca ar putea fi poluate ca urmare a activitatilor…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Daniel Daianu: Marea problema in acest an

15:40, 21.05.2024 - Presedintele Consiliului Fiscal, Daniel Daianu, a apreciat  ca marea problema in acest an este „sa tinem cheltuielile sub control”. „In executia bugetara se vad amanarile din 2023, fiindca deficitul din 2023 era mai mare fara amanari, adica acest window dressing merge, dar intre anumite limite, si faptul…

Isarescu arata pisica Guvernului: Corecția fiscala in Romania nu va fi ușoara

07:35, 16.05.2024 - Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a avertizat ca o corecție fiscala in Romania nu va fi acceptata ușor și va fi un proces dificil, și este necesara o atentie mare la incercarea de a taia numai pe partea de cheltuieli si facand comparatii care nu sunt potrivite. A spus ca știe…

Guvernul lanseaza Strategia Naționala impotriva traficului de persoane. Romania a devenit țara de destinație pentru persoane din zona Asiei

09:40, 13.05.2024 - Romania a devenit țara de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnaleaza noua Strategie Naționala impotriva traficului de persoane. Guvernul Romaniei lanseaza Strategia Naționala impotriva traficului de persoane (SNITP) pentru perioada anilor 2024-2028. Evenimentul…

„Cutia neagra” pentru mașini devine obligatorie, in Romania. Ce este și cum se folosește EDR

13:45, 23.04.2024 - Autoritațile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagra” pentru mașini sa fie montata obligatoriu pe toate mașinile noi. Iata ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv. Pentru a analiza mai ușor cum s-a produs un eveniment rutier, Comisia Europeana a decis sa introduca un nou tip…

Codul rutier, modificat. Legea a fost promulgata

12:55, 11.04.2024 - Codul rutier, modificat Președintele Klaus Iohannis a dat unda verde unei legi ce simplifica semnificativ legislația rutiera pentru o categorie importanta de participanți la trafic. Potrivit noilor prevederi, posesorii de permise de conducere pentru mopede (AM) și motociclete (A1, A2, A) nu vor mai…

Peste 150 de brand-uri internationale si locale din domeniile energetic si protectiei mediului, la Targul Green Energy Expo & Romenvirotec

11:51, 10.04.2024 - Peste 150 de brand-uri internationale si locale din domeniile energetic si protectiei mediului si 40 de speakeri participa, incepand de joi, la Targul Green Energy Expo & Romenvirotec. ”Reprezentanti ai Cancelariei Prim-Ministrului si Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si alte oficialitati guvernamentale…

Boloș se scuza pentru deficitul bugetar prin cheltuielile cu investițiile. Președintele Consiliului Fiscal: „E o nerozie”

12:00, 09.04.2024 - In primele trei luni ale anului, Romania are deja un deficit bugetar de aproape 36 de miliarde de lei, adica 2,07% din PIB, deși ținta Guvernului este de 5% pentru intreg anul. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spune ca au crescut cheltuielile cu investițiile. A urmat replica dura a președintelui…

Executivul a adoptat proiectul privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare / Ivan, despre salariile cercetatorilor: Ar putea fi, aproximativ, o crestere chiar si la peste 50% din veniturile actuale

14:55, 04.04.2024 - „Este vorba despre unul dintre cele importante proiecte menite sa dea un suport direct cercetatorilor din Romania si sa ii aduca la acelasi statut pe care ii au cercetatori din state membre ale UE. Din acest punct de vedere, astazi modificam o legislatie invechita de peste 20 de ani. Ultimele modificari…


Ce parere ai despre aceasta stire?