Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Orbii şi-ar putea recăpăta vederea cu ajutorul transplantului de celule stem. Metoda a funcţionat la animale

Publicat:

Orbii si-ar putea recapata vederea cu ajutorul unui transplant de celule stem, au anuntat oamenii de stiinta din , care au avut deja succes cu testele pe animale si care spun ca metoda este un "pas urias inainte" in ceea ce priveste acest tip de tratament.

Cercetatorii de la "" si Universitatea "" spun ca testele pe oameni au devenit "o perspectiva realista" in lumina avansurilor facute in cercetare.

Medicii au reusit sa recreeze fotoreceptorii din retina, celule care reactioneaza la lumina si transmit un semnal electric in creier…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Conform unui studiu, Ozempic are efecte secundare devastoare! Iți poți pierde vederea

21:15, 03.07.2024 - O noua cercetare publicata miercuri sugereaza ca Ozempic și medicamentele similare pot avea efecte secundare neașteptate, scrie presa internaționala. Medicii din Massachusetts au descoperit o legatura intre ingredientul activ al medicamentului, semaglutida, și un risc mai mare de apariție a unei afecțiuni…

Un „declansator genetic al obezitatii”, identificat de cercetatori

11:01, 27.06.2024 - Obezitatea nu este doar o problema de alimentatie si exercitii fizice, ci ar putea fi o problema de cod genetic, conform unor noi cercetari. Cauzele obezitatii sunt foarte complexe si, in majoritatea cazurilor, reprezinta o combinatie de mai multi factori. In acest studiu, o echipa de cercetatori din…

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Ce vor sa faca cercetatorii din domeniu

07:05, 03.06.2024 - Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Mai mulți cercetatori  vor sa foloseasca IA pentru a debloca comunicarea dintre oameni și animale. Aceștia pot sa primeasca un premiu de 10 miloane de dolari in cadrul proiectului care a fost lansat de o fundație…

Descoperirea care poate reduce poluarea in construcții

18:35, 23.05.2024 - Reducerea uriasei amprente de carbon a cimentului, a carui cerere creste proportional cu urbanizarea la nivel global, reprezinta o provocare majora in lupta impotriva schimbarilor climatice. O echipa de cercetatori a anuntat ca a descoperit o modalitate de reciclare la scara larga a cimentului in vederea…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

INTERVIU Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generala, Spitalul Clinic SANADOR: „Instrumentele robotice sunt cea mai buna cale de a ajunge in acele zone greu accesibile“

07:01, 15.04.2024 - Medicii romani au dobandit o experiența considerabila in tehnicile chirurgicale minim invazive. Chirurgia robotica, cea mai moderna dintre acestea, poate fi soluția pentru multe afecțiuni, cu beneficii importante pentru pacienți.


Ce parere ai despre aceasta stire?