Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Omicron rezistă mai mult pe suprafețe

Publicat:

a coronavirusului poate supravietui mai mult decat versiunile anterioare pe suprafete de plastic si pe pielea umana, au constatat cercetatorii japonezi in cadrul unor teste de laborator.

Stabilitatea sa ridicata in mediu" – capacitatea de a ramane infectioasa – ar fi putut ajuta Omicron sa inlocuiasca Delta ca varianta dominanta si sa se raspandeasca rapid, au spus cercetatorii.

Pe suprafetele de plastic, timpii medii de supravietuire a tulpinii originale si a variantelor Alpha, Beta, Gamma si Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore si, respectiv,…

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

Palinca si tuica din sticlele de plastic, o reala bomba cu ceas. Ce spun cercetatorii

12:00, 25.06.2024 - Un studiu inovator arata de ce consumul de alcool din sticle de plastic poate creste riscul de diabet de tip 2. O substanta chimica comuna din sticlele de plastic si recipientele alimentare a fost asociata cu un risc mai mare de diabet de tip 2. BPA este o substanta chimica industriala pe care oamenii…

Cercetatorii au montat GPS-uri rucsac pe gandaci: Specia Ronaldo a dat kilometrajul peste cap!

22:00, 18.06.2024 - Oamenii de stiinta au plasat "mini-rucsacuri" pe exemplare rare de gandac din paduri tropicale temperate pentru a le inregistra miscarile, in cadrul unui studiu care ar putea contribui la eforturile de conservare, relateaza marti DPA/PA Media.

O pelicula ultra-subțire atașata la ochelari va inlocui dispozitivele de vedere pe timp de noapte

03:06, 08.06.2024 - Cercetatorii de la Centrul de Excelența pentru Sisteme Meta-Optice Transformaționale (TMOS) al ARC din Australia au facut o descoperire uimitoare care ar putea schimba modul in care ne gindim la viziunea nocturna. Aceștia au dezvoltat o tehnologie de vedere pe timp de noapte care poate fi integrata…

Ce inseamna daca locuiești in apropierea unui parc sau loc de joaca. Cat de afectat este creierul

14:40, 29.05.2024 - Impactul spațiilor verzi asupra sanatații mintaleConform studiilor, persoanele care traiesc in apropierea parcurilor sau a zonelor verzi prezinta un risc mai scazut de a suferi de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia. Aceste efecte pozitive se mențin chiar și dupa ce se iau in considerare…

Cercetatorii au rezolvat misterul „copacului vieții”

00:51, 21.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor baobabi, care au aparut acum 21 de milioane de ani in Madagascar. Potrivit studiilor ADN, emblematicii copaci au aparut in Madagascar acum 21 de milioane de ani. Semințele lor au fost transportate mai apoi de curenții oceanici pina in Australia…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Doua emulatoare de jocuri extrem de populare, disponibile acum pe iPhone

13:00, 16.05.2024 - Retroarch și PPSSPP, emulatoare de console de jocuri retro, sunt acum disponibile pe iOS. Aceste lansari vin la scurt timp dupa ce Delta, un emulator de console Nintendo și Sega din anii 90 , și Gamma, care permite emulare pentru jocuri de PlayStation 1 , au debutat pe smartphone-urile companiei Apple.…

Un nou emulator gratuit pentru iPhone devine din ce in ce mai popular pe AppStore

12:46, 15.05.2024 - E fascinant de observat renașterea emulatoarelor de jocuri retro pe App Store, mai ales cu recenta lansare a lui Gamma, un emulator de titluri PS1, care se alatura popularelor emulatoare Nintendo, Delta. In ciuda originilor lor separate, ambele aplicații par sa aiba o constanta, și anume denumirile…


Ce parere ai despre aceasta stire?