Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Odihna insuficientă slăbeşte sistemul imunitar şi ne lasă pradă infecţiilor

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta de la Scoala de Medicina din cadrul sustine ca somnul este una dintre cele mai eficiente masuri de medicina preventiva, potrivit , preluat de agerpres.ro. , neurolog si specialist in somnologie, este de parere ca aceasta cercetare demonstreaza ca somnul insuficient poate bloca anumite procese genetice ce au loc la nivel celular si care formeaza sistemul imunitar, responsabil de lupta cu infectiile si bolile. „Sistemul imunitar nu mai functioneaza asa cum trebuie atunci cand somnul este insufficient“, a spus acesta.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sistemul imunitar: ce rol joaca celulele natural killer

06:10, 03.07.2024 - De departe cel mai cunoscut dintre cele cinci sisteme de aparare ale organismului este sistemul imunitar. El ne protejeaza impotriva invadatorilor externi, precum bacteriile și virusurile care se afla in mediu. De asemenea, ne protejeaza de invadatori pre

Cit de ușor este sa reduceți nivelul de zahar din singe? Oamenii de știința au identificat doua modalitați

03:16, 20.06.2024 - «Dieta lichida» și dieta keto au fost numite de oamenii de știința drept cele mai eficiente pentru stabilizarea nivelului de glucoza din singe in cazul diabetului de tip 1. Despre acest lucru a relatat publicației MedicalXpress Laura Saslow, specialista in medicina integrativa de la Școala de Nursing…

95 la suta din terenurile Pamantului pe cale de degradare pana in 2050. Oamenii de știința avertizeaza ca se pierd 24 de miliarde de tone de sol fertil pe an, in mare parte din cauza practicilor agricole nesustenabile

20:05, 17.06.2024 - O noua harta realizata de mișcarea Salveaza Solul (susținuta, printre altele, de UNEP, UNCCD, UNFAO, PAM și IUCN) ilustreaza procentul șocant de degradare a solului la nivel mondial preconizat pana in 2050. ●     Solul degradat, rezultat in mare parte din practicile agricole intensive, are un conținut…

Culmea industriei alimentare: mancarea ultraprocesata, mult mai sanatoasa chiar și decat cea facuta in casa!

18:35, 08.06.2024 - Daca ați auzit vreodata ca alimentele ultraprocesate pot face ca oamenii sa manance in exces și sa ia in greutate, atunci sunteți familiarizați cu activitatea cercetatorului in nutriție Kevin Hall.In zilele noastre, ori de cate ori experții vorbesc despre pericolele alimentelor ultraprocesate, de obicei…

Oamenii de știința au identificat o specie de șerpi care se prefac morți cu indeminare 

02:25, 17.05.2024 - A se prefacerea mort - este o strategie de aparare obișnuita in rindul animalelor. Cu toate acestea, unele specii o fac cu prea mult succes și cu efecte speciale. Comportamentul, cunoscut sub numele de imobilitate tonica, este, de fapt, destul de raspindit in natura, la multe specii, ceea ce confirma…

SGR incepe sa se infunde / Teleormanenii se plang ca recuperarea banilor pe ambalaje ii costa nervi și mult timp

12:26, 18.04.2024 - Eveniment SGR incepe sa se infunde / Teleormanenii se plang ca recuperarea banilor pe ambalaje ii costa nervi și mult timp aprilie 18, 2024 11:25 Sistemul de Garanție-Returnare a inceput sa aiba sincope de funcționare, deși mesajele transmise de oficiali sunt dintre cele mai optimiste. In opoziție…

A fost gasit  raspunsul la intrebarea cum a aparut apa pe Pamint

05:15, 11.04.2024 - Oamenii de știința din Statele Unite au facut o descoperire care rezolva misterul originii apei pe Pamint. Intrebarea privind modul in care a aparut apa pe planeta a fost un subiect de dezbatere in comunitatea științifica timp de mulți ani. Unii oameni de știința au crezut ca apa a fost adusa pe Pamint…

Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini

07:26, 06.04.2024 - Oamenii de știința incearca sa afle ce a provocat moartea a mii de pinguini din America de Sud și Antarctica. Deși in zona exista focare de gripa aviara, testele facute pe pinguini nu au fost concludente. Probele au fost trimise la mai multe laboratoare d


Ce parere ai despre aceasta stire?