Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sf. Andrei, când „se deschid Cerurile”, iar spiritele umblă libere

Publicat:

, cel intai chemat, , este sarbatorit de la 30 noiembrie.Ziua de 30 noiembrie este incarcata de simbolistica precreștina și creștina, marcand trecerea pragului simbolic spre un nou inceput

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanzienele sau Dragaica, noaptea in care cerurile se deschid. Tradiții și obiceiuri.

15:51, 24.06.2024 - La 24 iunie sunt marcate in calendarul popular Sanzienele sau Dragaica, asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul si prilejuite, in acelasi timp, de solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Rusalii | Tradiții, obiceiuri, superstiții

10:30, 23.06.2024 - Ortodocsii sarbatoresc, duminica si luni, Cincizecimea sau Pogorarea Sfantului Duh peste sfintii apostoli, cunoscuta in popor drept Duminica Mare sau Rusaliile, ocazie cu care se incheie ciclul pascal: Invierea, Inaltarea si Pogorarea Duhului Sfant. In unele zone, oamenii isi impodobesc casele si gospodariile…

Rusalii 2024, traditii, obiceiuri si superstitii. Iata ce nu este bine sa faci

08:25, 23.06.2024 - Duminica Rusaliilor, denumita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea ce aminteste de pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus, fiind cinstita an de an la 50 de zile dupa sarbatoarea de Inviere. De asemenea, in aceeasi zi, crestinii celebreaza si nasterea Bisericii crestine.Se pare ca,in…

SAPTAMANA LUMINATA: LUNEA ALBA, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

07:05, 06.05.2024 - SAPTAMANA LUMINATA: LUNEA ALBA, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște Saptamana Luminata: Lunea Alba, ziua in care se deschid Porțile Raiului. Saptamana Luminata incepe dupa ziua de Paște și Invierea Domnului și se termina cu Duminica Tomii. Fiecare dintre…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…


Ce parere ai despre aceasta stire?