Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de știință sunt cu un pas mai aproape de a afla cum a ajuns Pământul să aibă apă

Publicat:

Apa acopera 71% din suprafața Pamantului, dar nu se știe cand sau cum a ajuns toata aceasta apa pe Pamant. Oamenii de știința au descoperit intr-un nou studiu ca meteoriții vechi de aproximativ 4,5 miliarde de ani au fost unele dintre cele mai uscate obiecte extraterestre inregistrate vreodata, excluzandu-le ca sursa principala de apa pe Pamant și ajutandu-i pe cercetatori sa ințeleaga condițiile care s-au aliniat pentru a face Pamantul locuibil, scrie .

Studiul, care a fost publicat miercuri in revista științifica Nature, ii ajuta pe oamenii de știința sa se apropie de ințelegerea…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

95 la suta din terenurile Pamantului pe cale de degradare pana in 2050. Oamenii de știința avertizeaza ca se pierd 24 de miliarde de tone de sol fertil pe an, in mare parte din cauza practicilor agricole nesustenabile

20:05, 17.06.2024 - O noua harta realizata de mișcarea Salveaza Solul (susținuta, printre altele, de UNEP, UNCCD, UNFAO, PAM și IUCN) ilustreaza procentul șocant de degradare a solului la nivel mondial preconizat pana in 2050. ●     Solul degradat, rezultat in mare parte din practicile agricole intensive, are un conținut…

Substantele care pot incetini imbatranirea creierului

08:51, 27.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, transmite News.ro. Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa.…

Oamenii de știința au creat un oțel inoxidabil care ucide bacteriile 

05:10, 23.05.2024 - Experții de la Georgia Institute of Technology au prezentat o noua abordare promițatoare pentru combaterea infecțiilor bacteriene. Studiul, publicat pe Small, dezvaluie potențialul oțelului inoxidabil pe baza de cupru de a distruge bacteriile daunatoare. Utilizat pe scara larga in spațiile publice,…

Oamenii de știința au descoperit ca schimbarile climatice agraveaza depresia și schizofrenia

11:50, 21.05.2024 - S-a demonstrat din punct de vedere stiintific ca fluctuațiile de temperatura afecteaza sanatatea creierului. Schimbarile climatice pot provoca deteriorarea bunastarii emoționale și agravarea bolilor neurologice, inclusiv a demenței, depresiei și accidentele vasculare cerebrale. Oamenii de știința din…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Noi planete asemanatoare Pamantului ar putea fi descoperite in curand. Anunțul facut de oamenii de știința

07:05, 01.04.2024 - Oamenii de știința au creat un dispozitiv astronomic care poate analiza lumina verde-albastra emisa de stele, ceea ce ar putea ajuta la descoperirea unor noi planete asemanatoare Pamantului, transmite Sky News.


Ce parere ai despre aceasta stire?