Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă se tem că o pandemie de gripă aviară s-ar putea instala pe furiș: „Ameninţarea este destul de scăzută, dar s-ar putea schimba într-o clipă”

Publicat:
Oamenii de ştiinţă se tem că o pandemie de gripă aviară s-ar putea instala pe furiș: „Ameninţarea este destul de scăzută, dar s-ar putea schimba într-o clipă”

Oamenii de stiinta care urmaresc raspandirea gripei aviare sunt din ce in ce mai ingrijorati de faptul ca lacunele in monitorizare ii pot tine cu cativa pasi in urma momentului izbucnirii unei noi pandemii, potrivit informațiilor obținute de Reuters de la mai mulți experti importanti, relateaza News.ro.Multi dintre acestia monitorizeaza noul subtip de gripa aviara H5N1 la pasarile migratoare din 2020. Dar raspandirea virusului la 129 de turme de vaci de lapte din 12 state americane semnaleaza o schimbare care ar putea face aduce virusul mai aproape de a deveni transmisibil intre oameni. Infectii

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu asupra furnicilor arata ca pot efectua amputatii salvatoare pe colegii de musuroi raniti

10:35, 03.07.2024 - Primul exemplu de animal non-uman care isi taie membrele pentru a combate infectiile il ofera un studiu asupra furnicilor-tamplar. Oamenii de stiinta spun ca descoperirea lor este primul exemplu al unui animal non-uman care efectueaza amputatii salvatoare, desi nu este prima data cand ingrijirea ranilor…

Telescopul Spațial James Webb a descoperit o structura neobisnuita in apropierea planetei Jupiter

07:46, 30.06.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea din Leicester au anunțat descoperirea unei structuri neobisnuit de stralucitoare, in apropierea planetei Jupiter. Obiectul semnalizat de Telescopul spațial James Webb (JWST) este invaluit in mister.

„Vacanța rece”, noua moda in turism. Destinația de vis care este din ce in ce mai populara

10:31, 22.06.2024 - Verile devin tot mai calduroase in Europa, iar multe persoane aleg destinații de vacanța mai racoroase, cum ar fi orașele din Norvegia, unde temperaturile depașesc cu greu 20 de grade Celsius. Așa a aparut o noua tendința in turism numita „cool-cation” sau „vacanța rece”. Cu oportunitați nesfarșite…

O bacterie rara care mananca din carne și provoaca moartea in 48 de ore se raspandește in Japonia

09:51, 18.06.2024 - Boala rara cauzata de o „bacterie care mananca din carne” și care poate ucide oameni in 48 de ore se raspandește in Japonia, dupa ce in aceasta țara au fost reduse restricțiile din perioada pandemiei de Covid, relateaza Bloomberg.Numarul cazurile de sindrom de șoc toxic streptococic (STSS) a ajuns,…

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Descoperire fantastica a oamenilor de știința: ce substanțe nutritive pot sa incetineasca semnificativ imbatranirea creierului

18:30, 26.05.2024 - Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa. In timp ce se cunosc multe despre factorii de risc pentru imbatranirea accelerata a creierului, s-au descoperit mai putine modalitati de identificare a cailor de prevenire a declinului cognitiv.Exista…

Cum comunica peștii intre ei. „Oceanele sunt pline de sunete”

15:45, 20.04.2024 - De la zgomote misterioase de clicuri intr-un acvariu de laborator, la zumzaituri și cantece de pești broasca, oamenii de știința descopera minunea comunicarii subacvatice, transmite  BBC , citatde G4Media . Atunci cand va gandiți la modul in care peștii comunica intre ei, s-ar putea sa va imaginați…


Ce parere ai despre aceasta stire?