Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au creat viermele care nu se îmbătă. Cercetarea, menită să combată efectele alcoolismului

Publicat:

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas au creat o noua specie de vierme care nu se poate imbata oricat de mult alcool ar consuma, in cadrul unei cercetari menite sa combata dependenta de alcool si efectele negative ale alcoolismului.

Viermii din specia Caenorhabditis elegans au suferit mutatii genetice, provocate de cercetatori, iar acum pot consuma alcool fara sa resimta efectele negative.

In urma acestei cercetari, oamenii de stiinta spera sa dezvolte produse farmaceutice care sa aiba un efect similar si la oameni.

Profesorul Jon Pierce-Shimomura, de la…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

Aceasta floare ar putea fi definita ca inteligenta, spun oamenii de știința

03:10, 15.06.2024 - In lumea noastra, unde inteligența este adesea asociata cu creierul și sistemele nervoase complexe, natura ne surprinde din nou prin comportamentele uimitoare ale unor plante. Recent, un studiu controversat susține ca anumite specii de plante pot fi considerate inteligente, redefinind modul in care…

Oamenii de știința au creat un colorant stralucitor care poate ajuta la eradicarea definitiva a cancerului. Cum funcționeaza acesta

13:30, 10.06.2024 - Oamenii de stiinta au dezvoltat un colorant stralucitor care se lipeste de celulele canceroase si le ofera chirurgilor o „a doua pereche de ochi” pentru a le indeparta in timp real si a eradica definitiv boala. Expertii spun ca aceasta descoperire ar putea reduce riscul de reaparitie a cancerului si…

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Simpozion Internațional la Alba Iulia. „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”

11:40, 09.05.2024 - In perioada 13-15 mai 2024, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a Simpozionului Internațional de Știința, Teologie și Arta (ISSTA). Evenimentul, desfașurat sub genericul „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”,…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Cum poluate sunt galaxiile. Oamenii de știința au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice

18:00, 22.04.2024 - Oamenii de stiinta au creat prima harta de inalta rezolutie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care dezvaluie modul in care spatiul dintre galaxii este poluat cu substante chimice, informeaza DPA, preluata de Agerpres.

Oamenii de știința au creat un șoarece cu șase picioare, in loc de organe genitale: Se cauta, de fapt, eliminarea cancerului

05:01, 10.04.2024 - Un grup de cercetatori portughezi a facut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat intamplator al unui experiment genetic. Cele doua membre suplimentare au crescut in locul organelor genitale, demonstrand rolul crucial al unei singure gene in dezvoltare.


Ce parere ai despre aceasta stire?