Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O reţetă pe zi: Risotto al negro di seppie

Publicat:

Ingrediente: 160 grame de orez 30 g ceapa 50 ml vin alb 5 g cerneala de sepie 100 ml supa de peste 20 g unt Puțin ulei de masline , piper – dupa gust 200 g calamari necuratati   Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline Arpis. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii. Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie. Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute. La final se adauga untul. Rețeta face parte din programul de educație culinara…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chec cu mac și aroma de lamaie. Rețeta unui desert foarte indragit

12:35, 04.07.2024 - Textura moale și pufoasa este completata de efectul crocant al semințelor de mac, iar sucul și coaja de lamaie ii confera un parfum placut și proaspat. Acest chec este perfect pentru a fi servit la micul dejun, alaturi de o cafea sau ceai, dar și ca desert la orice masa.Checul este unul dintre cele…

Tarta cu ciocolata, fara coacere

00:30, 28.06.2024 - Ideala pentru zilele toride in care ai pofta de ceva dulce, dar nu iți dorești sa aprinzi cuptorul. Crusta crocanta și crema fina, fac din aceasta tarta un desert irezistibil. Ingrediente blat de tarta: 180 gr biscuiți cu ciocolata 50 gr unt topit 50 gr ciocolata neagra 1 gr sare Marunțește biscuiții…

Rețeta rapida pentru prajitura cu iaurt. Gustoasa și ușor de preparat, va incanta chiar și simțurile celor pretențioși

15:50, 30.05.2024 - Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid, incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. In functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata…

Dulceața de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri intrega famile. Mod de preparare

16:25, 27.05.2024 - Cireșele amare sunt considerate superalimente, de catre specialiștii in nutriție pentru ca sunt bogate in nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai gasim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. In…

Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, roșii și marar. Rețeta, in doar cațiva pași simpli

11:21, 23.05.2024 - Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 caței de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare și piper dupa gustCum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, roșii și mararSpala…

Pipiridzi tangasiti, mancarea ”aromanilor saraci” care a ajuns la moda in restaurantele fancy/ Rețeta originala a deliciului care e gata in mai puțin de-o ora: Doar patru ingrediente, poți sa-l savurezi și cald, și rece

12:00, 02.05.2024 - ”Pipiridzi tangasiti” sau, așa cum o sa-i gasești mai degraba pe internet, ”piperchi țargasiti” este o mancare tradiționala din bucataria veche a aromanilor (adica romanii vechi, nu un popor separat), care a ajuns astazi la moda in restaurantele din Capitala, alaturi de shakshuka, celebrul mic dejun…

Rețete de ”furnici in copac” – cum se prepara

12:00, 21.04.2024 - ”Furnici in copac” este un preparat tradițional chinezesc - Ma Yi Shang Shu - care a devenit foarte apreciat și pe plaiurile mioritice și este indragit de copii și adulți deopotriva. Preparatul poate fi facut dupa rețeta originala sau poate fi adaptat dupa propriile preferințe. Descopera, așadar, idei…

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?