Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O proteină din sânge ar putea prezice maladia Alzheimer sau alte forme de demenţă

Publicat:

Oamenii de stiinta de la din Londra au afirmat ca acesta este cea mai ampla cercetare de acest gen, deoarece a masurat simultan peste 1.000 de proteine din sangele a 200 de persoane sanatoase, prin utilizarea ca instrument a unui biomarker pentru proteine numit 'SOMAscan', potrivit Agerpres.

Ei au descoperit, in premiera, ca nivelul sanguin al proteinei MAPKAPK5 a fost, in medie, mai mic la persoanele a caror capacitate cognitiva a scazut pe parcursul a 10 ani. Acest declin a fost predominant in ceea ce privește nivelul proteinei menționate indiferent de cei doi factori…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Testul care poate depista demența cu mulți ani inainte sa se instaleze

13:10, 08.06.2024 - Testul propus de Cercetatorii de la Universitatea Queen Mary din Londra se bazeaza pe scanari cerebrale realizate in timp ce creierul se afla in „modul inactiv” – o stare in care mintea nu este concentrata pe o sarcina specifica, scrie doctorulzilei, citand presa de specialitate. Echipa condusa de profesorul…

Incident grav langa un restaurant. Patru oameni au fost impușcați, printre care și un copil

15:50, 30.05.2024 - Autoritațile londoneze au intervenit rapid la fața locului, trimițand numeroase echipaje de poliție și ambulanțe.  Conform Sky News, citat de Mediafax, victimele au fost transportate de urgența la spital pentru tratament. Polițiștii nu au efectuat nicio arestare pana in prezent și au solicitat ajutorul…

Ingredientul secret din cafeaua de dimineața care te va ajuta sa slabești de la o zi la alta

00:05, 21.05.2024 - Oamenii de știința au descoperit un secret ascuns in cafeaua de dimineața, care are puterea de a ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Din ce in ce mai multe studii au demonstrat ca adaugand un anumit ingredient in cafeaua de dimineața, rata metabolismului poate crește dramatic.Cafeaua este unul…

Accel, un investitor timpuriu in Facebook, a atras fonduri de 650 de milioane de dolari pentru a investi in startupuri europene si israeliene

08:56, 15.05.2024 - Firma, care a facut pariuri timpurii prolifice cu aplicatia de social media Facebook si serviciul de streaming de muzica Spotify, a declarat intr-un comunicat ca a constituit fondul pentru ”sprijinirea fondatorilor ambitiosi care construiesc companii globale care definesc categoriile” in Europa si Israel.…

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unui pacient cu escare

10:11, 26.04.2024 - Accidentul vascular cerebral, boala Parkinson sau boala Alzheimer, toate aceste afectiuni imobilizeaza pacientul saptamani sau chiar ani la pat. Sarcina ingrijirii pacientului la pat cade de obicei asupra membrilor familiei. In afara de angajamentul mental și emoțional, munca de zi cu zi a ingrijitorului…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson

12:20, 11.04.2024 - Peste 70.000 de romani sunt diagnosticati cu boala Parkinson, sustin specialistii care afirma ca identificarea simptomelor in etapele initiale ale instalarii si diagnosticarea afectiunii inainte ca manifestarile sa devina foarte vizibile sunt esentiale pentru un management eficient, transmite Agerpres.…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…


Ce parere ai despre aceasta stire?