Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„O icoană curată” – Mitropolitul Veniamin Costache

Publicat:
„O icoană curată” – Mitropolitul Veniamin Costache

Mitropolitul Veniamin Costache nu s-a nascut in tinutul Neamtului, dar a fost apropiat acestei zone, manastirii Neamtului, Varatecului sau Duraului. Pe muntele Ceahlau, vechiul nume al Izvorului Rece, cel de langa manastire, era Fantana Mitropolitului, el a urcat aici si a sfiintit apa rece ca gheata. Se spune ca l-a insotit, desi batran fiind, pe domnitorul Mihail Sturdza in ascensiunea sa pe munte. L-a avut slujbas pe celebrul haiduc Ioan Pietraru din tinutul Neamtului, pe care l-a scapat odata de la moarte, dar la a doua osanda a reusit sa obtina iertarea prea tarziu, latul spanzuratorii se…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol si foto: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cod roșu in județul Braila: vijelii și grindina de mari dimensiuni

22:55, 04.06.2024 - Zece localitati din judetul Braila se afla, marti seara, sub avertizare cod rosu de vijelie, cu descarcari electrice si grindina de mari dimensiuni, potrivit anunțului facut de meteorologi, transmite news.ro.Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting Cod rosu,…

Poeți nemțeni la Festivalul Internațional de Poezie de la Iași

15:15, 24.05.2024 - ■ cea de a XI-a ediție s-a desfașurat sub sloganul ”Rezistența prin cultura” ■ din județul Neamț au participat scriitorii Emil Nicolae și Radu Florescu ■ Aflat la cea de a XI-a ediție, Festivalul Internațional de Poezie de la Iași a adunat in capitala Moldovei scriitori din intreaga țara și din strainatate.…

Investiții record in spitalele din Moldova

14:15, 19.05.2024 - De mai bine de 15 ani se vorbește despre construcția unor spitale regionale, unul dintre ele fiind la Iași. In sfarșit, acest spital devine realitate dupa ce PSD a direcționat resurse semnificative catre imbunatațirea infrastructurii sanitare din zona Moldovei.

Exista posibilitatea ca Mihai Eminescu sa fi fost clujean? Iata ce spune Cristian Tudor Popescu!

20:06, 12.05.2024 - Mihai Eminescu, cel mai mare și mai cunoscut poet roman s-ar putea sa nu fi fost moldovean 100%, așa cum mulți dintre noi știm. Potrivit celor declarate de Cristian Tudor Popescu, Mihai Eminescu ar avea și origini transilvanene. Scriitorul si jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat, in cadrul unei…

Premierul Ciolacu s-a ales cu plangere pentru discriminare. George Simion, reacție halucinanta dupa derapajul premierului: "Nu este moldovean, probabil e rrom"

12:36, 29.04.2024 - Plangerea la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii i-a fost depusa lui Marcel Ciolacu de liderul filialei municipale Iasi a USR, deputatul Filip Havarneanu, pe motiv de jignire a locuitorilor din regiunea Moldovei.Acesta a declarat ca premierul trebuie sa fie amendat pentru discriminare si ca și…

Premierul Ciolacu s-a ales cu plangere pentru discriminare. George Simion, reacție halucinanta dupa derapajul premierului: "Nu este moldovean, probabil e rrom"

10:40, 28.04.2024 - Plangerea la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii i-a fost depusa lui Marcel Ciolacu de liderul filialei municipale Iasi a USR, deputatul Filip Havarneanu, pe motiv de jignire a locuitorilor din regiunea Moldovei.Acesta a declarat ca premierul trebuie sa fie amendat pentru discriminare si ca și…

Lupta pentru putere in clanul Corduneanu! Cine sunt pretendenții la ”tron”, dupa decesul lui Costel Corduneanu

15:11, 23.04.2024 - Moartea lui Costel Corduneanu, zis ”Ștefan cel Mare al Moldovei”, a lasat liber ”tronul” celui mai puternic clan interlop din Iași.Acum sunt trei pretendenți la șefia gruparii interlope din Moldova, iar cel mai bin poziționat este Petronel Corduneanu, cel mai mare dintre cei 12 frați (9 baieți și 3…

Academician Ion H. Ciubotaru prezinta Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei (XXIII) – joi, 11 APRILIE a.c., ora 21:03 – in emisiunea TRADIȚII cu Dumitru Șerban

07:25, 10.04.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); Anuarul a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru Caraman”…


Ce parere ai despre aceasta stire?