Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O echipă de cercetători din Israel a dezvoltat o tehnologie care permite depistarea minciunilor pe baza mișcării mușchilor faciali

Publicat:

O echipa de oameni de stiinta din Israel a dezvoltat o noua tehnologie bazata pe inteligenta artificiala pentru depistarea minciunilor prin intermediul miscarilor muschilor faciali, a anuntat saptamâna aceasta Universitatea din (TAU), informeaza Xinhua.

Noua tehnologie ar putea contribui la dezvoltarea de camere si software capabile sa detecteze minciunile în numeroase situatii din viata reala, a notat TAU în studiul publicat miercuri, potrivit Agerpres.

Cu ajutorul acestei noi tehnologii, cercetatorii au detectat minciuni spuse de participantii la studiu…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

Simpozion Internațional la Alba Iulia. „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”

11:40, 09.05.2024 - In perioada 13-15 mai 2024, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, va avea loc cea de-a XXIII-a ediție a Simpozionului Internațional de Știința, Teologie și Arta (ISSTA). Evenimentul, desfașurat sub genericul „Teologie și medicina: dimensiunea bioetica și terapeutica a credinței și a științei”,…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Tehnologii noi la cea de a XIII-a ediție a Polifest

13:15, 18.04.2024 - Universitatea Naționala de Știința și Tehnologie POLITEHNICA București organizeaza cea de a XIII-a ediție a POLIFEST -un eveniment unic prin care este promovata educația, inovația și tehnologia și sunt conectați viitorii specialiști cu cele mai vizionare companii din Romania.  Intr-o piața a muncii…

Guvernul a aprobat. Inca o țara va recunoaște permisele de conducere eliberate in Moldova

14:01, 17.04.2024 - Moldova și Israel iși vor recunoaște reciproc permisele de conducere. Guvernul a aprobat astazi, 17 aprilie, acordul semnat de ambasadorul Roitman și responsabilii administrației de la Tel Aviv și urmeaza sa il prezinte spre informare Parlamentului, noteaza Noi.md. {{737466}} Hotarirea va intra in vigoare…

Ryanair va relua zborurile catre Israel incepand cu luna iunie

21:50, 04.04.2024 - Compania aeriana europeana low-cost Ryanair a declarat joi ca va relua zborurile catre Tel Aviv incepand cu 3 iunie, cu 40 de zboruri saptamanale, in urma redeschiderii unui terminal la principala poarta internaționala din Israel.

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?