Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Naţionalizarea trecutului

Publicat:

Nimic mai neobisnuit decat un efort sistematic de "istoricizare" a conceptului de rasa asa cum ne propun autorii in acest volum1 provocator si erudit. Neobisnuit, pentru ca orice referire la rasa il duce pe cititorul nespecialist la o semnificatie rigida, la un set de caractere biologice mostenite genetic si, prin urmare, imuabile in perspectiva diacronica. De fapt, de aici a si pornit aventura autorilor de a sonda arheologia termenului de rasa, in toate a (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incident neobișnuit in Capitala: un pacient a sarit din ambulanța care-l ducea la psihiatrie și s-a aruncat in Dambovița

23:35, 02.07.2024 - Un barbat in varsta de 33 de ani s-a aruncat, marți seara, in raul Dambovița, dupa ce a sarit din ambulanța care-l transporta de la Spitalul Elias la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” din București.

Economiștii ruși incep sa il critice pe Putin pentru naționalizarea companiilor și supraincalzirea economiei

19:16, 06.06.2024 - Șefii bancilor din Rusia incep sa-și exprime ingrijorarea cu privire la mișcarile Kremlinului de naționalizare a companiilor și la supraincalzirea economiei, intr-o rara tentativa de a critica politicile economice impuse de Vladimir Putin.

O femeie, la un pas sa fie ingropata de vie! Și-au dat seama ca respira in ultimul moment: „Un caz foarte neobișnuit”

13:20, 05.06.2024 - O femeie a fost la un pas sa fie ingropata de vie, intr-un azil de batrani din Nebraska. Constance Glantz, in varsta de 74 de ani, a fost declarata moarta de catre personalul instituției, dar a fost salvata in ultimul moment cand angajații unei firme de pompe funebre au observat ca inca mai respira.

Festival de reconstituire istorica, in vestul țarii. Oraș devenit o scena a trecutului VIDEO

09:35, 19.05.2024 - Un oraș din vestul Romaniei s-a transformat timp de cateva zile (17-19 mai 2024) intr-o scena vibranta a istoriei vii. Este vorba despre Festivalul de Reconstituiri Istorice Museum Arad Reenact Fest.

Un val de aer polar a lovit Romania. Temperaturi neobișnuit de scazute și precipitații abundente. La munte a nins.

17:50, 13.05.2024 - Un val de aer polar a lovit Romania, aducand temperaturi neobișnuit de scazute și precipitații abundente. In dimineața aceasta, termometrele au scazut pana la -1 grad Celsius, iar la munte a nins abundent, creand un strat consistent de zapada.

Eveniment neobișnuit in Duminica Floriilor. De ce au consumat romanii atat de puțin curent electric?

10:51, 29.04.2024 - Pe toata perioada de radiație solara semnificativa – Duminica Floriilor a fost o zi insorita, consumul instantaneu a fost sub 3.900 MW, abia spre ora 17 trecand pragul de 4.000 MW, potrivit Economica. Acest consum neverosimil de mic ar fi cel mai mic din ultimii opt ani, cel puțin, fiind și voci care…

Drogul „neobișnuit de puternic” care a bagat Anglia in alerta. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital

07:30, 28.04.2024 - Autoritațile din Anglia sunt in alerta din cauza unui drog „neobișnuit de puternic”. Este vorba despre un sortiment de heroina care a omorat un om și a bagat alți opt in spital. Polițiștii au facut patru arestari și le-au recomandat celor care au consumat drogul sa se adreseze medicilor. Un barbat a…

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?