Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NASA a lansat cu succes telescopul IRIS, care va studia atmosfera Soarelui

Publicat:

NASA a lansat cu succes, joi seara, un telescop pentru a descoperi secretele din atmosfera inferioara a Soarelui.

Cercetatorii vor sa descopere mai multe detalii despre radiațiile ultraviolete in aceasta regiune necunoscuta care formeaza vanturile solare.

Satelitul IRIS (Interface Region Imaging Spectrograph) a fost lansat cu ajutorul unei rachete Pegasus XL de la compania americana , potrivit AFP.

Telescopul in valoare de 182 de milioane de dolari a fost plasat pe orbita cu succes, la 643 de km deasupra Pamantului, inainte de implementarea panourilor…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fenomenul misterios care afecteaza nucleul Pamantului

18:50, 19.06.2024 - Centrul planetei noastre se invarte neobisnuit de incet in ultimii 14 ani. Daca aceasta tendinta misterioasa continua sa se manifeste, ea ar putea duce la cresterea duratei zilelor terestre, desi efectele ar fi imperceptibile pentru oameni, potrivit unui studiu recent, informeaza livescience.com. Nucleul…

Telescopul spatial Hubble, care a revolutionat astronomia, va fi retras din funcțiune treptat

12:46, 05.06.2024 - Telescopul spatial Hubble, care a revolutionat astronomia in ultimii 30 de ani, va fi retras treptat din functiune printr-o reducere a orelor de observare, au anuntat, marti, oficiali ai NASA, informeaza AFP, citata de Agerpres.Probleme de stabilitate au aparut in ultimele luni la unul dintre cei trei…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Astronomii au detectat, in sfarsit, o exoplaneta telurica ce prezinta o atmosfera

00:41, 16.05.2024 - Astronomii au cautat timp de multi ani planete telurice din afara sistemului nostru solar care sa aiba atmosfera – o caracteristica considerata esentiala pentru posibilitatea de a gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una. Numai ca aceasta planeta infernala – aparent cu o suprafata…

Ceva de pe Pamant este de cinci ori mai fierbinte decat temperatura suprafeței solare

05:40, 15.05.2024 - Fulgerele sunt printre cele mai fierbinți fenomene de pe Pamant, depașind chiar temperatura Soarelui. Aerul din jurul unui fulger este incalzit la extrem, atingand aproximativ 27.760 de grade Celsius, adica de cinci ori mai mult decat temperatura suprafeței solare.

Astronomii au gasit, in sfarsit, o planeta asemanatoare Pamantului, care are și atmosfera. De ce nu poate fi locuita 55 Cancri

19:55, 08.05.2024 - Astronomii cauta de multi ani planete telurice in afara sistemului nostru solar, care sa aiba atmosfera - o caracteristica considerata esentiala pentru a putea gazdui viata. Ei bine, se pare ca, in sfarsit, au gasit una, numai ca aceasta planeta infernala - aparent cu o suprafata alcatuita din roci…

Un gunoi spațial gigant a fost fotografiat pentru prima oara de aproape de o companie japoneza care vrea sa curețe spațiul de deșeuri

07:05, 29.04.2024 - Un segment de racheta de trei tone plutește in deriva la aproximativ 600 km deasupra Pamantului. Satelitul operat de compania japoneza Astroscale a urmarit bucata de gunoi spațial, vechi de 15 ani, și l-a fotografiat de aproape, fiind prima imagine de acest fel care arata in detaliu ce lasam in urma…

Cercetatorii au descoperit o gaura neagra atipica in Calea Lactee. Are o masa record de 33 de ori mai mare decat a Soarelui

08:05, 17.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record - de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui. Aceasta  reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza Agerpres,…


Ce parere ai despre aceasta stire?