Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Motive şi beneficii pentru a mânca mai multe legume

Publicat:

1. Legumele sunt benefice pentru sanatate

Mai multe studii au demonstrat ca un consum de alimente sarace in grasimi, o dieta bazata pe legume impreuna cu schimbari ale modului de viata nu doar ca opresc dezvoltarea bolilor de inima, insa si inverseaza procesul. Alte cercetarii au aratat ca vegetarienii au un risc mai mic de a dezvolta diabet si de a se confrunta cu tensiune arteriala ridicata.

In schimb, o alimentatie bazata pe carne (de vita, porc, miel) este asociata cu cresterea riscului de a dezvolta cancer si boli cardiovasculare. Tocmai de aceea,

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Un mit intens raspandit, contrazis de studii: multivitaminele nu ajuta oamenii sa traiasca mai mult

12:20, 27.06.2024 - Un studiu ia constatat ca administrarea zilnica de multivitamine nu ii ajuta pe oameni sa traiasca mai mult si poate chiar creste riscul unei morti premature, scrie The Guardian, conform News.ro.Cercetatorii din SUA au analizat fisele medicale a aproape 400.

Un expert explica cum dieta 80/20 te poate ajuta sa slabești și sa nu te mai ingrași in timp ce te bucuri de alimentele tale preferate

08:51, 17.06.2024 - Dieta 80/20 se bazeaza pe principiul ca daca mananci sanatos 80% din timp, poți „pacatui” 20% cu alimente nesanatoase. Aceasta metoda, spun specialiștii, ar putea ajuta la pierderea de grasime fara a fi excesiv de restrictiva, deoarece dietele rigide sunt adesea nesustenabile.

La un pas de MOARTE dupa ce a ținut o dieta bazata exclusiv pe morcovi VIDEO

08:15, 18.05.2024 - Chiar și cand se afla pe patul de spital, prea slabita pentru a se mișca și cu probleme de respirație, femeia refuza complet sa primeasca tratament. Ea a recurs, insa, la o dieta cu suc de morcovi.„Nu mai eram in stare sa muncesc, pana și clienții mei imi spuneau ca nu sunt bine, ca am nevoie de un…

Dieta pentru sanatate. Pseudocereala care incepe sa revina in centrul atenției, dupa zeci de ani in care a fost ignorata

23:21, 10.05.2024 - Hrișca este vanduta fie cruda, fie prajita și poate fi macinata pentru a obține faina de hrișca, din care se pot prepara taiței sau chiar paine.Hrișca nu are gluten„Semințele de hrișca nu conțin gluten și sunt o alternativa excelența la cerealele pe baza de gluten”, spune nutriționistul Maz Packham.…

Consumul de grasimi sanatoase poate ajuta la pierderea in greutate. Alte șapte beneficii

12:26, 05.05.2024 - Nu toate grasimile sunt la fel. In ciuda faptului ca suna contraintuitiv, consumul de grasimi nu ingrașa neaparat. Cheia pentru a include grasimile intr-o dieta sanatoasa este diferențierea grasimilor considerate sanatoase de cele nesanatoase.

Nautul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate

15:10, 03.05.2024 - Nautul este o excelenta sursa de proteine vegetale, alternativa la cele de origine animala, precum carnea, derivatele sale și peștele. Dar asta nu e tot, transmite revista Grazia. Consumul a cel puțin trei porții de leguminoase pe saptamana reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile…

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Ce este apa de cocos. Beneficii si riscuri

10:05, 13.04.2024 - Apa de cocos poate fi consumata ca atare, imediat cum desfaci o nuca de cocos proaspata, și poate furniza organismului substanțe nutritive esențiale pentru o dezvoltare optima. Descopera ce beneficii are consumul de apa de cocos, dar și care sunt riscurile consumului in exces.Confundata de multe ori…


Ce parere ai despre aceasta stire?