Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul egiptean de Externe: Egiptul se opune cu forță oricărei intervenții militare în Siria

Publicat:

, ministrul egiptean de Externe, a declarat, joi, ca Egiptul se opune cu forța oricarei intervenții militare in Siria, informeaza AFP.

"Egiptul nu va participa la nici un atac militar impotriva Siriei si se opune (acestui fapt) cu forta, conform pozitiei sale principiale de a fi contra oricarei interventii militare straine in aceasta tara", a precizat Fahmy.

Minsitrul a indemnat Consiliul de Securitate al ONU sa ”faca tot posibilul pentru a verifica faptele (n.r. privind posibila utilizare a armelor chimice) și sa ia masuri adecvate fața de aceasta crima oribila”.

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul polonez de Externe face apel la reinarmarea pe termen lung a Europei: „O schimbare in materie de securitate”

09:41, 25.05.2024 - O reinarmare a Europei pe termen lung, in care Marea Britanie poate juca cel mai important rol posibil, este necesara pentru a invinge ambițiile imperialiste ale Rusiei, a susținut ministrul polonez de Externe, relateaza The Guardian.

Presedintele Columbiei cere un mandat international de arestare pe numele lui Netanyahu

23:45, 10.05.2024 - Presedintele columbian, Gustavo Petro, care a rupt deja toate legaturile diplomatice cu Israelul, acuzandu-l de "genocid" in Fasia Gaza, a cerut vineri Curtii Penale Internationale (CPI) sa emita un mandat de arestare impotriva premierului israelian, Benjamin Netanyahu, relateaza AFP, preluata de Agerpres."Netanyahu…

Iranul amenința Israelul in cadrul Consiliului de Securitate ONU: Va face Israelul sa regrete orice atac

22:55, 18.04.2024 - Ministrul iranian de Externe a promis joi in fata Consiliului de Securitate al ONU ca Teheranul va face Israelul sa "regrete" orice atac impotriva tarii sale, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Concluzia Chinei dupa ce a vorbit cu Iranul. „Este capabil”

07:25, 16.04.2024 - Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a avut o convorbire telefonica cu omologul sau iranian, Hossein Amir-Abdollahian, a informat marti agentia oficiala Xinhua, precizand ca Teheranul si-a exprimat din nou „dorinta de retinere” dupa atacul sau fara precedent asupra teritoriului israelian, transmite…

Egiptul vrea reținere in privința provocarilor din Orientul Mijlociu

01:11, 15.04.2024 - Ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukry, a aratat, duminica, ca e nevoie de reținere in ceea ce privește provocarile legate de Orientul Mijlociu in discuțiile cu miniștrii omologi ai Iranului și Israelului, au anunțat oficialitațile de la Cairo.

Iranul avertizeaza ca va raspunde „mai puternic și mai hotarat” daca Israelul va riposta la atacul din timpul nopții

08:15, 14.04.2024 - Avertismentul a fost transmis de ambasadorul și reprezentantul permanent al Iranului la ONU, Amir Saeid Iravani, care a afirmat ca „Republica Islamica Iran nu va ezita sa iși exercite dreptul inerent de autoaparare atunci cand va fi necesar”, relateaza CNN.„In cazul in care regimul israelian va comite…

Ministerul egiptean de Externe a declarat ca este in contact cu parțile imlicate in conflict și incearca sa țina sub control situația

01:45, 14.04.2024 - Egiptul menține contacte cu toate parțile implicate in escaladarea actuala a tensiunilor din Orientul Mijlociu și incearca sa limiteze situația pentru a preveni o noua runda de instabilitate periculoasa in regiune.

Israelul se opune vehement ca Palestina sa primeasca statutul de membru cu drepturi depline la ONU

20:45, 08.04.2024 - Ambasadorul Israelului la ONU a denuntat luni cu virulenta cererea palestiniana de aderare la organizatia internationala, intr-un moment in care Consiliul de Securitate incepe oficial sa examineze aderarea Palestinei ca membru cu drepturi depline.


Ce parere ai despre aceasta stire?