Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministrul de externe a Coreei de Nord, într-o vizită neanunţată în China. Care ar putea fi scopul întrunirii

Publicat:

Ministrul de externe al Coreii de Nord, , a sosit luni la Beijing, intr-o vizita al carei scop nu a fost specificat, scrie agerpres.ro cu referire la Reuters.

Daca se va confirma, vizita oficialului de la Phenian vine pe fondul presiunilor SUA de a se impune noi sancțiuni impotriva Coreii de Nord dupa cel de-al cincilea test nuclear efectuat vineri de catre nord-coreeni, China fiind principalul aliat diplomatic al Phenianului.

Nu este exclus, potrivit mass-media japoneze, ca sa se deplaseze apoi in SUA, la lucrarile a ONU la .

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

China: 'Speram ca UE sa urmareasca o politica rationala si pragmatica fata de noi'

22:15, 25.06.2024 - China spera ca partea europeana sa urmeze o politica "rationala si pragmatica" fata de Beijing, a declarat marti ministrul de externe, Wang Yi, intr-o convorbire telefonica cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, informeaza Reuters, informeaza Agerpres.

Vice-ministrul rus de externe: 'Daca Occidentul subestimeaza determinarea Moscovei, acest lucru ar putea conduce la consecinte tragice si fatale'

21:05, 25.06.2024 - Vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov a sustinut marti ca daca Occidentul subestimeaza determinarea Moscovei, acest lucru ar putea conduce la consecinte "tragice si fatale", intrucat Statele Unite si aliatii lor se confrunta cu o putere nucleara, consemneaza Reuters, relateaza Agerpres.

Volvo iși va muta producția de mașini electrice din China intr-o țara din UE

13:11, 09.06.2024 - Grupul auto suedez Volvo Cars a inceput sa mute in Belgia productia vehiculelor electrice (EV) fabricate in China, pe fondul asteptarilor ca Uniunea Europeana va merge inainte cu masurile contra importurilor subventionate de Beijing, a anuntat publicatia britanica The Times, citata de Reuters și Agerpres.

China a starnit un nou scandal in Orientul Mijlociu: tensiune pe axa Iran – Emiratele Arabe, din cauza unor insule

02:05, 03.06.2024 - Ministerul de Externe iranian l-a convocat pe ambasadorul chinez la Teheran pentru a protesta fata de o declaratie comuna a Chinei si Emiratelor Arabe Unite cu privire la trei insule din Golf revendicate si de EAU, a relatat duminica presa de stat iraniana, potrivit Reuters, informeaza Agerpres.

Intalnire Wang Yi – Antony Blinken

17:56, 26.04.2024 - Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a avut vineri, la Beijing, o convorbire cu secretarul de stat american, Antony Blinken.  In ce priveste relatiile China-SUA, Wang Yi a mentionat ca presedintele Xi Jinping si omologul sau Joe Biden au stabilit in noiembrie 2023 „Viziunea San Francisco”. Ca urmare,…

Ce i-a spus ministrul de Externe al Chinei secretarului de stat al SUA 

12:31, 26.04.2024 - Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a discutat vineri, la Beijing, cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken. Wang Yi, care este, de asemenea, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC, a reafirmat consecvența abordarii parții chineze, afirmind ca China a privit și a dezvoltat intotdeauna…

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean: „Vom continua sa construim o putere militara coplesitoare”

12:06, 24.04.2024 - Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat ca tara va continua sa construiasca o putere militara coplesitoare, cea mai puternica, pentru a-si proteja suveranitatea si pacea regionala, a relatat miercuri agentia de presa nord-coreeana KCNA, potrivit Reuters, citata de News.ro.Kim…

China furnizeaza imagini din satelit Rusiei, avertizeaza SUA. Ministrul rus de externe, o noua vizita la Beijing

11:55, 07.04.2024 - Statele Unite și-a avertizat aliații cu privire la sprijinul sporit al Chinei pentru Rusia, care include furnizarea de informații geospațiale pentru a ajuta Moscova in razboiul sau impotriva Ucrainei.


Ce parere ai despre aceasta stire?