Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ministerul Energiei cere consultanță privată pentru accesarea banilor din Fondul de Modernizare

Publicat:

Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Ministerul Energiei a lansat in sistemul electronic de achiziții publice o licitație prin care solicita consultanța privata pentru accesarea banilor din Fondul de Modernizare, un instrument prin care Romania poate primi, teoretic, 16 miliarde de euro pentru investiții in energie. “Achiziționarea serviciilor de consultanța și asistența tehnica pentru DGASFE in gestionarea durabila […] cere consultanța privata pentru accesarea banilor din Fondul de Modernizare apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania primește cele mai multe fonduri europene, prin Fondul pentru Modernizare, dintre toate statele din regiune

14:15, 26.06.2024 - Romania primește cele mai multe fonduri europene, prin Fondul pentru Modernizare, dintre toate statele din regiune. Aproape 1,1 miliarde de euro, reprezentand o prima plata, au fost transmiși Romaniei de catre Uniunea Europeana, printre care și pentru investiția aferenta Mecanismului Contractelor pentru…

Ministerul Energiei: „Romania primeste cele mai multe fonduri UE dintre toate statele din regiune”. Cați bani iau alte țari

14:51, 25.06.2024 - Romania primeste cele mai multe fonduri europene, prin Fondul pentru Modernizare, dintre toate statele din regiune. Aproape 1,1 miliarde de euro, reprezentand o prima plata, au fost transmisi Romaniei de catre Uniunea Europeana, printre care si pentru investitia aferenta Mecanismului Contractelor pentru…

A fost pusa in funcțiune prima centrala fotovoltaica plutitoare din Romania

15:45, 30.05.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) TMK Hydroeneregy Power, parte a Grupului Evryo (fost CEZ), anunța ca a pus in funcțiune, in premiera la nivel național, un sistem plutitor de energie fotovoltaica de scara mare. Acesta a fost instalat pe Lacul Grebla, in județul Caraș-Severin. TMK Hydroenergy Power, in parteneriat…

Unde se duce prețul energiei la iarna? CE Oltenia a vandut cu peste 110 de euro/MWh, iar cumparator a fost un furnizor mare

15:30, 23.05.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Complexul Energetic Oltenia (CEO), unicul producator semnificativ de energie electrica pe baza de carbune din Romania, a scos la vanzare energoe electrica cu livrare in ultima parte a anului și prima parte a anului viitor, practic in sezonul rece A vandut toate pachetele. CE…

Guvernul incepe sa se ocupe de legislația pentru Comunitațile de Energie. Potențialul de fotovoltaice pe acoperiș este, in București, de 680 MW

19:40, 22.05.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Ministerul Energiei inițiaza un Grup de Lucru pentru dezvoltarea Comunitaților de Energie in Romania și lanseaza invitația de aderare la Grup entitaților interesate, potrivit unui comunicat al instituției. Scopul inițiativei este de a accelera crearea cadrului legislativ pentru…

Ministerul Energiei anunța lansarea apelului de proiecte din Fondul pentru modernizare in cadrul Programului-cheie nr. 1

18:45, 08.04.2024 - Ministerul Energiei anunța lansarea apelului de proiecte din cadrul Fondul pentru modernizare in cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei- Sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsum.…

Sebastian Burduja: Guvernul a stabilit cadrul de functionare a mecanismului Contractelor pentru Diferenta, care asigura un ajutor financiar de operare pentru capacitatile de producere de energie electrica cu emisii reduse de carbon

14:55, 04.04.2024 - Ministrul Energiei a declarat ca Hotararea de Guvern adoptata joi stabileste un cadru pentru contractele pentru diferenta. El a precizat ca acest instrument este folosit in toate economiile avansate, pentru sprijininirea investitiilor in sectorul energetic si prevede un cadru de investitii predictibil,…

UE pedepsește Romania pentru istoria sa de 150 de ani de extracție a petrolului și gazelor: Petrom și Romgaz sunt obligate sa asigure o cincime din toata capacitatea de stocare a CO2 din Europa, costurile sunt de miliarde de euro

13:10, 03.04.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Petrom și Romgaz, cei doi producatori de petrol și gaze ai Romaniei, vor fi obligați ca, la nivelul anului 2030, sa asigure in țara o capacitate de stocare de a dioxidului de carbon in Romania care sa asigure depozitarea subterana a 9 milioane de tone de CO2 pe an, potrivit…


Ce parere ai despre aceasta stire?