Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Migrenele pot vatama permanent creierul

Publicat:

Expertii au descoperit ca migrenele, care afecteaza intre 10 pana la 15% din populatie, cresc riscul de leziuni pe creier.

Autorul acestui studiu este Dr. , de la Universitatea din Copenhaga. Ea spune: &"Traditional, migrenele au fost considerate un lucru benign, fara consecinte pe termen lung.

Analizele facute de noi sugereaza ca acestea pot vatama permanent structura creierului, in mai multe feluri.&"

Dr. Ashina a facut 19 studii pentru a vedea daca oamenii care au migreneprezinta un risc crescut de leziuni pe creier sau schimbari ale volumului creierului.

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Calin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului Romaniei!

21:50, 16.06.2024 - Calin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului Romaniei! Calin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului Romaniei! Rezultatele foarte bune inregistrate de AUR la nivelul județului Alba, dar și activitatea intensa din ultimele luni ale senatorului Calin Gheorghe Matieș…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

09:50, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Incredibil ce s-au gasit in conservele de pate. Analizele au fost trimise la laborator

00:06, 25.05.2024 - Ficat pe eticheta, dar nu și in conservaPateul de pui, porc, gasca sau curcan conține orice, mai puțin ficat. „Este cu ficat, nu de ficat. Nu este din ficat, ci are și ficat in compoziție", explica Alexandru Ciric, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Toate sortimentele de pate cumparate…

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…


Ce parere ai despre aceasta stire?