Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Migrenele pot avea efecte nefaste asupra creierului

Publicat:

Migrenele provoaca modificari permanente, printre care leziuni, in structurile cerebrale, potrivit rezultatelor unei analize a aproape 20 de studii pe acest subiect, publicata in revista Neurology, noteaza csid.ro. 
"In mod traditional, migrena este considerata drept o tulburare benigna, fara efect durabil asupra creierului", spune medicul , de la Universitatea din Copenhaga, principalul autor al analizei. "Meta-analiza noastra arata insa ca migrenele pot modifica in mod permanent structurile creierului, in moduri diferite", a explicat acesta.
Cercetatorii au constatat…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii psihologi vin cu o teorie bulversanta: prima litera a prenumelui poate avea un impact major in destinul nostru

03:41, 15.06.2024 - Cercetatorii psihologi de la Universitatea din Utah au efectuat un studiu care indica faptul ca prima litera a prenumelui unei persoane poate avea un impact semnificativ asupra diverselor aspecte ale vieții sale. Acest studiu exploreaza modul in care litera inițiala a prenumelui poate influența percepțiile,…

Cercetare: Un virus care infecteaza plantele ar putea preveni raspandirea si recurenta cancerului

14:26, 23.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din San Diego California au facut un studiu și au descoperit ca un virus de plante arata promisiuni semnificative in combaterea diferitelor tipuri de cancere metastatice la șoareci.

Cum sa bei alcool fara sa te imbeți? Cercetatorii elvețieni au gasit soluția: un gel comestibil

15:50, 17.05.2024 - Cum ar fi sa ieși in oraș, sa consumi o cantitate (decenta) de alcool și sa te intorci acasa fara sa fii amețit sau sa uiți lucruri? Personal, aș prefera sa ma fi putut folosi de un produs similar cu cel pe care l-au realizat cercetatorii elvețieni de la Universitatea din Zurich in cateva momente din…

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?