Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii de familie vor putea diagnostica și trata unele boli și la domiciliul pacienților, nu doar la cabinet. Ce spun medicii de familie

Publicat:

Casa Naționala de Asigurari de Sanatate a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare a Guvernului pentru modificarea pachetelor de servicii medicale și contractului-cadru care prevede ca medicii de familie vor putea diagnostica și trata anumite boli și la domiciliul pacienților, nu doar la cabinet. Este un proiect care diversifica paleta serviciilor asigurate in cabinet și la domiciliu și care poate reduce numarul spitalizarilor evitabile. Dar este și un proiect care impune și condiții pentru implementare: fonduri, dotare și resurse umane suplimentare – asistente medicale și secretare, subliniaza…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

CNAS: De la 1 iulie, noi servicii pentru depistarea unor boli grave

11:41, 28.06.2024 - De la 1 iulie, vor fi disponibile  noi servicii de depistare și confirmare a unor boli grave, de care pot beneficia persoanele asigurate și neasigurate, anunța Casa Naționala de Asigurari de Sanatate. Pachetele de servicii medicale care vor completa Contractul-cadru au ca scop depistarea unor afecțiuni…

CNAS: Noi servicii de depistare si confirmare a unor boli grave vor fi disponibile de la 1 iulie

07:11, 28.06.2024 - CNAS transmite ca de la 1 iulie, vor fi disponibile noi servicii de depistare și confirmare a unor boli grave.  Noi servicii de depistare si confirmare a unor boli grave vor fi disponibile, inclusiv pentru persoanele neasigurate, de la 1 iulie, anunța Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS).…

La ce analize decontate vor avea acces romanii neasigurați, de la 1 iulie. Modificarile anunțate de CNAS pentru unele boli grave

18:05, 27.06.2024 - Medicii de familie vor putea trimite, de la 1 iulie, si persoanele neasigurate la analize si consultatii pentru diagnosticarea unor afecțiuni grave, precum cancer, hepatita sau virusul HIV la gravide, aceste testari urmand sa fie decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), transmite…

Expert in politici de sanatate: Ce e comun tuturor medicilor stomatologi care lucreaza cu Casa e componenta umana majora

23:11, 17.06.2024 - Expertul in politici de sanatate Irina Turcu explica faptul ca putini sunt medicii stomatologi care ofera servicii in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Ea afirma ca situatia este cauzata de faptul ca, din punctul de vedere al birocratiei, ”sistemul este destul de dificil de accesat”…

Protest al medicilor din cadrul ambulatoriilor de specialitate in fața Guvernului. Ce nemulțumiri au

16:45, 31.05.2024 - Medicii care ofera consultații in regim ambulatoriu au ieșit, vineri, in strada, in fața Guvernului, nemulțumiți de plata pe ora și pe serviciu. Aceștia acuza ca sunt la un pas de faliment din cauza subfinanțarii, relateaza Tvrinfo.ro.La mitingul organizat in fața Guvernului, sub sloganul „Subfinanțarea…

CNAS, negocieri in beneficiul pacienților

08:21, 21.05.2024 -  1 total views Casa Nationala de Asigurari de Sanatate mentine finantarea pentru asistenta medicala, in urma negocierilor cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania. Negocierile intre CNAS și Colegiul Medicilor au avut un succes in beneficiul pacienților. Saptamana trecuta au avut loc negocierile…

Patriarhia Romana și CNAS: Protocol pentru sprijinirea persoanelor suferinde de cancer

06:50, 01.05.2024 - Patriarhia Romana și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate au incheiat un protocol de colaborare pentru a sprijini persoanele care au nevoie de tratament oncologic. Protocolul a fost semnat de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul (Foto), coordonatorul Centrului de Presa Basilica, și Valeria…

Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica și beneficiile intervențiilor minim-invazive

10:25, 08.04.2024 - In Romania, anual se desfașoara numeroase intervenții cardiovasculare minim-invazive, oferind avantaje semnificative pacientilor. Utilizand tehnologii de varf, aceste proceduri aduc beneficii considerabile in comparație cu metodele traditionale de chirurgie. In plus, la Spitalul de Boli Cardiovasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?