Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicamente care nu trebuie sfărâmate. Ce rişti dacă pisezi pastilele

Publicat:

Principalul pericol legat de modificarea formei medicamentului este ineficienta acestuia. Sfaramandu-l riscam sa pierdem din cantitatea de substante active si sa reducem astfel doza necesara. In plus, anumite principii active nu trebuie expuse la lumina sau la aer tocmai pentru ca isi pierd din eficienta. Alteori, stabilitatea moleculei este distrusa de temperatura lichidului in care medicamentul este amestecat. Nici laptele sau iaurtul nu sunt indicate pentru dizolvarea unui medicament, deoarece calciul este susceptibil de a degrada principiile active ale medicamentului. Ca sa nu mai vorbim…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimentul extrem de iubit de romani care se vinde la preț dublu fața de 2021. De ce este atat de scump

11:21, 23.05.2024 - Cat costa un kg de cartofi in 2024In piețele din Romania, prețul unui kilogram de cartofi a crescut constant in ultimele luni. Daca in 2021 cartofii se vindeau in medie cu 1,70 lei pe kilogram, astazi prețul a ajuns la 5 lei pe kilogram, marcand o creștere alarmanta pentru bugetele familiilor. In doar…

Ouale din care nu se poate face maioneza sub nicio forma. Medic: ,,Este complet interzis! Dau o toxiinfecție groaznica”

13:00, 02.05.2024 - Oul este unul dintre cele mai folosite ingrediente in mancaruri in preajma sarbatorilor Pascale.Romanii le folosesc in multe dintre produsele specifice acestei perioade, precum drob, prajituri, dar și in maioneza.Medicii avertizeaza insa ca anumite tipuri de oua nu pot fi consumate crude, din cauza…

Turcia il sprijina pe Mark Rutte, principalul adversar al lui Iohannis, la functia de secretar general al NATO

16:15, 29.04.2024 - Țara condusa de Erdogan a ales sa susțina candidatura lui Mark Rutte, actualul prim-ministru al Olandei, pentru funcția de secretar general al NATO, a relatat agenția de știri olandeza ANP, citand surse diplomatice de la NATO, noteaza Agerpres.Alte țari membre ale NATO, precum SUA, Marea Britanie, Franta…

Capusele au devenit active mult mai devreme in acest an

08:30, 29.04.2024 - Capusele au devenit active mult mai devreme in acest an, din cauza vremii deosebit de calde. Aceste insecte afecteaza in egala masura oamenii si animalele de companie. Medicii din tara spun ca anul acesta primii oameni muscati de capuse s-au prezentat la spitale sau cabinetele medicale inca din februarie,…

Klaus Iohannis, despre candidatura la sefia NATO: Discuțiile continua, vom vedea cand vom avea un rezultat

20:55, 17.04.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, 17 aprilie, ca exista discutii „foarte intense”, care vor continua, dar „chestiunile NATO nu se discuta in public”.„In ce priveste NATO, discutii se poarta, sunt foarte intense, dar aceste discutii sunt altfel decat la alte formate. Chestiunile…

Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Care a fost subiectul discuției

21:25, 16.04.2024 - Intr-o postare pe X, fostul Twitter, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a avut, marti,16 aprilie, o discutie telefonica „substantiala” cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg despre situatia de securitate din Ucraina si din Marea Neagra.„Tocmai ce am avut o discutie substantiala cu secretarul…

dispare un medicament vital pentru unii bolnavi

11:50, 11.04.2024 - Alerta naționala in Romania: dispare un medicament vital pentru unii bolnavi Criza de Furosemid pune in pericol vietile a mii de bolnavi de inima din Romania, informeaza Rador Radio Romania. Furosemidul, in forma injectabila, este esential pentru cazurile de urgenta. Medicii suna disperati pe la farmacii.…


Ce parere ai despre aceasta stire?