Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicamentaţia pentru scleroza multiplă poate avea efecte pozitive asupra memoriei

Publicat:

Cercetatorii de la Virginia Commonwealth University School of Medicine au descoperit un nou mecanism de actiune al fingolimod, un medicament utilizat pe scara larga in tratamentul sclerozei multiple: eliminarea amintirilor traumatice sau daunatoare. Aceasta descoperire a facut lumina asupra modului de actiune al medicamentului la nivel molecular – fenomen care nu era prea bine inteles pana in prezent.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Citiți prospectul! Unele medicamente pot avea efecte psihoactive și dau rezultate pozitive la Drug Test. Precizarile IGPR

20:00, 03.07.2024 - Citiți prospectul! Unele medicamente pot avea efecte psihoactive și dau rezultate pozitive la Drug Test. Precizarile IGPR Un procent de 15 – 20% din totalul mostrelor biologice prelevate conducatorilor auto depistati pozitiv la testele efectuate cu aparatele Drugtest, la nivel national, in perioada…

Creierul copiilor, mai afectat de zgomotul din trafic decat se credea: Produce efecte devastatoare asupra memoriei și atenției

15:15, 24.06.2024 - Pe masura ce crește conștientizarea impactului zgomotului asupra sanatații și invațarii copiilor, unele orașe iau masuri pentru a reduce zgomotul pe strazi și in salile de clasa. Studii recent au dovedit ca galagia din trafic are efecte devastatoare asupra memoriei și atenției.

Turneu de fotbal caritabil organizat de Sticla Arieșul Turda

12:45, 15.06.2024 - Clubul Sticla Arieșul Turda organizeaza un turneu caritabil pentru ajutorul Elisabetei, o femeie de 57 de ani, care a fost diagnosticata in 2016 cu scleroza multipla. Toate detalii le gasiți mai jos: „Asociația Clubul Sportiv Sticla Arieșul Turda se alatura campaniei de strangere de fonduri, apeland…

Apel pentru a salva o turdeanca ce se confrunta cu scleroza multipla! Orice donație poate ajuta enorm!

17:36, 28.05.2024 - O turdeanca se confrunta cu efectele unei boli care nu iarta: scleroza multipla. Fiica sa a lansat un apel public, prin intermediul unei platforme de donații de specialitate, incercand astfel sa adune cei circa 30.000 de euro necesari unei operații peste hotare, care i-ar putea salva mama de la chinurile…

A fost descoperita cauza cheagurilor de sange provocate de vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson impotriva Covid

00:11, 22.05.2024 - Cheagurile de sange care au cauzat moartea in urma vaccinarii anticovid cu seruri Johnson & Johnson (J&J) si AstraZeneca au fost cauzate de o reactie autoimuna la care sunt predispuse anumite persoane, o descoperire care urmeaza sa modeleze dezvoltarea unor vaccinuri viitoare, relateaza Bloomberg, preluata…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Cazul care i-a uimit pe cercetatori: Pozitiv la coronavirus 613 zile

20:55, 21.04.2024 - Cercetatori din Tarile de Jos au raportat cazul unei infectari extrem de prelungite cu COVID-19 la un barbat care a decedat anul trecut si au avertizat in legatura cu aparitia unor variante mai periculoase ale coronavirusului. Barbatul varstnic, care avea un sistem imunitar slabit din cauza unor afectiuni…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…


Ce parere ai despre aceasta stire?