Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medic: Mortalitatea prin boli cardiovasculare, de trei ori mai mare decât prin cancer

Publicat:

"Daca in Europa bolile cardiovasculare omoara cam jumatate dintre cetateni, in Romania lucrurile stau mult mai rau, omorand doua treimi, de trei ori mai mult decat mortalitatea de 19- prin cancer. Bolile cardiovasculare reprezinta prioritatea numarul 1 a sistemului de sanatate din Romania. Speranta de viata in Romania este mai redusa decat in UE cu 8 ani la barbati si cu 5 ani la femei. (...) Una dintre principalele date pe care n (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Diana Paun: Bolile cardiovasculare raman principala cauza de deces in Romania

17:05, 26.06.2024 - Consilierul prezidential Diana Paun a subliniat rolul medicului de familie in descoperirea precoce a bolilor cardiovasculare, principala cauza de deces in Romania, si a diabetului, "o epidemie tacuta care face ravagii".

Institutul Oncologic Cluj, 95 de ani de speranța și vindecare pentru pacienții cu cancer

06:45, 18.06.2024 - Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca (IOCN) marcheaza implinirea a 95 de ani de existența printr-o serie de evenimente stiintifice, la care participa personalitati medicale din Romania, Germania, Suedia, SUA si Norvegia.   Sub genericul „Zilele Institutului Oncologic «Prof. Dr.…

De 95 de ani, Institutul Oncologic din Cluj ofera speranța și viața pacienților cu cancer

06:40, 18.06.2024 - Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca (IOCN) marcheaza implinirea a 95 de ani de existența printr-o serie de evenimente stiintifice, la care participa personalitati medicale din Romania, Germania, Suedia, SUA si Norvegia.   Sub genericul „Zilele Institutului Oncologic «Prof. Dr.…

Romania, prizoniera substanțelor psihoactive: Medic toxicolog: „Tinerii devin polidependenți”

04:05, 13.06.2024 - Drogurile invadeaza Europa și Romania, iar rapoartele recente trag un semnal de alarma: consumul este in creștere, iar varsta debutului scade alarmant. Odata cu apariția unor noi substanțe periculoase, raspandirea se transforma in epidemie.

O treime din decesele cauzate de bolile cardiovasculare sint rezultatul unei alimentații nesanatoase

02:35, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea Jena din Germania au descoperit ca aproximativ o treime dintre rezultatele fatale din cauza bolilor cardiovasculare au legatura cu o alimentație nesanatoasa. Rezultatele activitații științifice au fost publicate in revista European Journal of Preventive Cardiology…

Bolile cardiovasculare ucid 10.000 de oameni pe zi, in Europa!

22:45, 15.05.2024 - Bolile cardiovasculare sunt la originea  a patru din zece decese in Europa sau a 10.000 de decese pe zi și 4 milioane pe an, a raportat miercuri Organizația Mondiala a Sanatații (OMS). Principalul vinovat Dupa transmiterea acestor cifre ”letale”, OMS le recomanda europenilor sa foloseasca mai puțina…

O noua epidemie face ravagii in Europa; cazurile din Romania, in creștere. Medic: 'Acesta e principalul motiv'

17:25, 09.05.2024 - Dupa unui regres in anii pandemiei, tusea convulsiva a inceput sa circule din nou in Europa. Intre ianuarie și martie s-au inregistrat 32.000 de cazuri. Sunt 19 decese de la inceputul anului 2023, 11 in randul copiilor cu varsta sub 1 an.

Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in Romania: „La fiecare 30 de minute, un roman moare din cauza unui infarct”

14:15, 09.04.2024 - Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, contribuind cu 57% din totalul deceselor inregistrate la nivel national, conform declaratiilor consilierului prezidential Diana Paun.


Ce parere ai despre aceasta stire?