Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Măsuri imediate de INTERDICŢIE la import a unor cantităţi de peste 1000 tone de CARTOFI din EGIPT

Publicat:

In urma actiunilor de control, inspectorii fitosanitari au depistat o cantitate de 1100 tone de cartofi de provenienta Egipt, care au primit interdictia de a intra in tara prin portul Constanta, deoarece, conform analizelor de laborator a fost depistata prezenta bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun). Daca aceasta cantitate de cartofi ar fi intrat in tara, impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, avand in vedere ca la ora actuala nu exista metoda chimica sau biologica pentru controlul acestui organism daunator si, mai mult decat atat, ar exista riscul contaminarii solului…

Citeste articolul mai departe pe monitoruldegalati.ro…  

Sursa articol: monitoruldegalati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Guvernul intervine cu masuri draconice in scandalul legumelor cu pesticide: Numarul controalelor va exploda

20:00, 02.06.2024 - Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) va efectua in acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele si fructele din productia autohtona, comparativ cu anul trecut, in vederea verificarii conformitatii acestor produse, informeaza, duminica, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Profesori ai Liceului Teoretic Traiandin Constanta la cursul Erasmus+ KA1 Copiii cu nevoi speciale, in Praga

09:10, 31.05.2024 - Doua cadre didactice ale Liceului Teoretic "Traian" din Constanta au participat la cursul Erasmus KA1 "Copiii cu nevoi speciale", desfasurat in Praga. Activitatea s a bazat pe demonstratii si participare activa in cadrul unor grupe de lucru, participantii fiind din tari diferite, precum: Danemarca,…

Mega proiectul prin care țara noastra va ajunge sa fie un etalon la nivel global

11:50, 26.05.2024 - Romania a demarat un amplu plan prin care țara noastra va redeveni ”granarul Europei”. In anul 2027 se va finaliza reabilitarea infrastructurii principale de irigatii, iar din acel punct, țara noastra ar putea obtine intr-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe doua milioane de hectare de teren,…

Crescatorii de porci si de pasari din Romania, afectati de razboiul din Ucraina, primesc ajutor de la stat

07:05, 26.05.2024 - Crescatorii de porci si de pasari din Romania, care au fost afectati de razboiul Rusiei impotriva Ucrainei, primesc ajutor de la stat in valoare de peste 322 de milioane de lei, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – APIA. Centrele judetene ale APIA au inceput, de joi, sa faca…

Florin Barbu anunta ca Guvernul va lua masuri care sa sprijine consumul de alimente romanesti si cresterea nivelului de procesare in Romania

15:05, 16.05.2024 - „Vedem produse romanesti cu adaos comercial foarte mare, iar produsele care vin din import au un adaos comercial foarte mic. Ne dorim foarte mult ca toti romanii sa aiba acces la alimente romanesti in retail si la preturi corecte. Mai mult de atat, aceasta ordonanta sau proiect de lege care va veni,…

Toti operatorii din sectorul agroalimentar vor avea obligatia de a intreprinde masuri de prevenire a risipei alimentare(proiect)

18:41, 15.05.2024 - Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a publicat, miercuri, in transparenta decizionala, proiectul de Hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, potrivit Agerpres.

Anunț de ultima ora pentru fermierii din Romania: MADR incepe plata subvenției de 100 de euro

23:30, 09.05.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale anunța ca incepe plata subvenției de 100 euro pentru fermieri. MADR are in vedere o suplimentare a bugetului. Plațile vor incepe din 15 mai. MADR va demara in perioada urmatoare plata subvenției de 100 euro/hectar, ajutorul pentru sectorul vegetal pe cadrul…

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindina nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol

18:15, 15.04.2024 - Exploatarea infrastructurii operationale din cadrul Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor (SNACP) nu produce o crestere a emisiilor de poluanti in aer, apa sau sol, deoarece tehnologia aplicata curent in acest sistem nu este poluanta si respecta optiunile de protectia mediului…


Ce parere ai despre aceasta stire?