Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Manevra Heimlich, explicată de un specialist. Poate salva viața în caz de înec cu bol alimentar - VIDEO

Publicat:

Obiectele straine, cum ar fi bucați de mancare sau alte obiecte mici, pot bloca caile respiratorii, punand in pericol viața unei persoane. Cand o persoana se ineaca cu astfel de obiecte, poate fi aplicata pentru a determina eliminarea obiectului strain. Este considerata una dintre cele mai importante manevre de salvare a unei vieți. a fost inventata in 1974 de dr. . Acesta a descoperit ca aerul ramas in plamanii unei persoane poate fi folosit pentru a elibera un obiect strain din esofag folosind compresiuni rapide, in sus, sub cutia toracica.Ce trebuie…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Lecția de la Babeș: Epilepsia, un pericol real pentru siguranța rutiera

12:55, 08.07.2024 - Intr-o noua „lecție de la Babeș”, dr. Mirela Tarabuța, medic primar neurolog la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara precizeaza ca epilepsia reprezinta o afecțiune neurologica cronica manifestata prin crize epileptice spontane, recurente. Boala afecteaza aproximativ…

Olt: Trei raniți intr-un accident in afara localitații Vișina

11:50, 14.06.2024 - Trei persoane au fost ranite, aseara, in urma unui accident rutier la intersecția DN 54 cu DJ 604, in afara localitații Vișina. La fața locului, s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Corabia. Potrivit IPJ Olt , un barbat, de 52 de ani, din municipiul Craiova, conducea un autoturism…

FOTO. Spectacol caritabil susținut de „logani" pentru micuții de la Spitalul de Copii din Timișoara

19:00, 03.06.2024 - Spectacolul „Ora Londrei”, jucat de elevii de la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara a reușit sa stranga 35 de mii de lei. Banii vor merge catre aparate de monitorizare a funcțiilor vitale ale copiilor internați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Piesa s-a jucat in cadrul…

Medicul Balan Aleksandar, specialist in medicina de laborator, iși incepe activitatea la Spitalul Orașenesc Cugir

20:55, 29.05.2024 - Medicul Balan Aleksandar – specialist in medicina de laborator – este cel mai nou medic atras de echipa manageriala a Spitalului Orașenesc Cugir. „Sunt nascut in Serbia, dar am crescut in Romania, mai exact in Targu Jiu, sunt absolvent al Facultații de Medicina și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara,…

Numarul cazurilor de tuse compulsiva a crescut de sapte ori in Romania. Doi bebelusi au murit

17:46, 16.05.2024 - Romania a inregistrat, in primul trimestru al acestui an, 112 cazuri de tuse convulsiva, de sapte ori mai multe decat numarul de cazuri din tot anul trecut, arata datele Institutului National de Sanatate Publica (INSP), citate de News.ro. Minorii cu varste sub patru ani reprezinta categoria de varsta…

Cum poate fi gestionat astmul bronșic in viața de zi cu zi

15:00, 07.05.2024 - Dificultatea aparuta la respirare, tusea, durerea in piept sunt printre semnele astmului bronșic. Este o boala care apare din ce in ce mai des in randul populației, motiv pentru care pneumologii sunt foarte preocupați de identificarea și tratarea ei. Medicii de la Victor Babeș din Timișoara vin cu explicații…

Dr. Voichita Lazureanu, despre alimentele care ne pot trimite la spital de 1 Mai si de Paste

08:56, 01.05.2024 - Medicul Voichița Lazureanu, specialist la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a tras un semnal de alarma cu privire la riscurile asociate consumului de alimente in perioada mini-vacanței de 1 Mai și Paște. La Antena 3 CNN, ea a discutat despre lista alimentelor care pot cauza probleme grave de sanatate…

LiteraTURA – intalniri cu scriitorii – o noua acțiune in cadrul programului de acțiuni culturale UMFT

12:50, 17.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara va invita la o noua intalnire LiteraTURA, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT.   Actrița, scriitoare, profesor și manager de proiecte culturale, Diana Katharina ne vorbește cu farmec și luciditate despre importanța culturii…


Ce parere ai despre aceasta stire?