Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mănânci salam sau şuncă? Iată ce rişti să păţeşti

Publicat:

Noua cercetare, realizata in Suedia, este prima care distinge intre efectele carnii roșii procesate și ale celei neprocesate. Potrivit rezultatelor, carnea procesata are un impact mare asupra insuficienței cardiace și ratelor de deces, ceea ce nu se intampla și in cazul carnii neprelucrate, scrie doctorulzilei.ro.

Realizat pe un eșantion de peste 37.000 de barbați cu varste intre 45 și 79 de ani și monitorizați timp de aproape 12 ani, studiul arata ca riscul de deces ca urmare a insuficienței cardiace este de doua ori mai mare atunci cand se consuma mai mult de 75 de grame de carne procesata

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Alimentele ultraprocesate care ucid. Nutriționist: „Oamenii ar trebui sa evite carnea procesata și bauturile indulcite cu zahar”

10:20, 19.06.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu un risc de deces mai devreme, arata un studiu realizat pe o perioada de 30 de ani, care a analizat impactul mai multor tipuri de alimente asupra sanatații noastre.

Femeile care urmeaza aceasta dieta traiesc mai mult. Care sunt pașii simpli de urmat

17:25, 03.06.2024 - Femeile pot trai mai mult daca urmeaza aceasta dietaCercetarea a implicat 25.000 de femei cu varsta minima de 45 de ani, care au completat un chestionar detaliat despre alimentația lor, raspunzand la 131 de intrebari. Participantele au fost evaluate și li s-a acordat un scor intre 0 și 9, in funcție…

BLENREP, MEDICAMENTUL REVOLUȚIONAR AL GSK Medicamentul GSK pentru cancerul de sange reduce sproape la jumatate riscul de deces in studiul clinic avansat

12:25, 03.06.2024 - Efectele secundare legate de ochi au dus la o rata de intrerupere a tratamentului de 9%, dar acestea au fost in general reversibile și gestionabile prin ajustari ale dozei. The post BLENREP, MEDICAMENTUL REVOLUȚIONAR AL GSK Medicamentul GSK pentru cancerul de sange reduce sproape la jumatate riscul…

Vaccinarea previne cancerele asociate HPV și la femei și barbați, dar acoperirea in populația tanara este inca redusa

09:46, 30.05.2024 - De la introducerea vaccinului impotriva virusului papiloma uman (HPV) in Statele Unite in 2006, infecțiile HPV care cauzeaza majoritatea cancerelor și a verucilor genitale asociate cu HPV au scazut semnificativ (88% in randul adolescentelor și 81% in randul femeilor tinere). Un studiu prezentat la intalnirea…

O noua cercetare științifica susține potențialul de risc redus al produselor moderne cu nicotina pentru uz oral in comparație cu fumatul

12:20, 17.05.2024 - Studiul a indicat de asemenea ca nivelul concentrației de nicotina și aromele conținute de aceste produse nu reduc viabilitatea celulara in momentul expunerii la utilizarea pliculețelor cu nicotina, raportat la nivelurile de referințaRezultatele cercetarii științifice reconfirma asumarea obiectivului…

Medic: Dupa ce te infometezi in perioada postului, mananci un ou, nu 20

14:41, 04.05.2024 - Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, a explicat intr-un interviu acordat News.ro cum ar trebui sa mancam de sarbatori astfel incat sa nu ne punem in pericol sanatatea. Este vorba despre cantitatea de alimente pe care o consumam, cantitate care ar trebui sa fie proportionala…

12 fructe cu conținut scazut de zahar pe care ar trebui sa le mananci

12:15, 08.04.2024 - Mulți oameni consuma mai mult zahar decat iși dau seama. De fapt, majoritatea adulților din SUA consuma zilnic pana la 17 lingurițe (68 de grame) de zahar adaugat. Cantitatea este de peste trei ori mai mare decat limita recomandata de American Heart Association, care este de 6 lingurițe (25 g) de zahar…

Respiram un aer din ce in ce mai otravit. Cele mai poluate zone

19:45, 29.03.2024 - Cele mai poluate zone Doar 5% dintre țari indeplinesc recomandarile OMS pentru poluarea aerului cu particule fine. Bangladesh, Pakistan și India depașesc de peste 10 ori concentrația maxima anuala de PM2,5 stabilita de Organizația Mondiala a Sanatații, scrie El Pais . Șapte dintre cele 127 de țari analizate…


Ce parere ai despre aceasta stire?