Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Legenda vâscului, simbol al Sărbătorilor de iarnă

Publicat:

În mitologiile europene, vâscul are un loc cu totul aparte. Este o planta încarcata de magie, simbol al curațeniei spirituale, al libertații și armoniei. Semn de bun augur al dragostei, aparator și protector al casei și al familiei, vâscul, caruia i se mai spune și ''creanga de aur'', este recunoscut acum drept simbol al Sarbatorilor de iarna.

Vâscul era considerat o planta sacra atât de norvegieni și druizii celți, cât și de indienii nord-americani. Atârnat deasupra ușii, vâscul aduce noroc în casa, bunastare și fericire.

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO | Mana Maicii Domnului, planta care vindeca toate bolile. Este cea mai iubita floare din lume

23:30, 17.06.2024 - PLANTA VINDECaTOARE… Mana Maicii Domnului sau Lonicera Japonica este o planta cataratoare denumita stiintific Caprifoiul. Aceasta are florile de culoare alba la inceput, iar dupa cateva zile acestea isi schimba culoarea in galben. Parfumul plantei este unul foarter puternic, dulceag si transforma aceasta…

Planta folosita la prepararea Sfantului Mir, aclimatizata la Banca de Resurse Vegetale Genetice Buzau

22:20, 29.05.2024 - Planta care da parfumul mirului a fost aclimatizata de cercetatorii romani. Uleiul extras din floarea Cistus Ladaniferus, „trandafirul de roca”, este ingredientul-cheie in compozitia celui mai vechi parfum pe nume Kyphi, numit de egipteni „Lacrimile zeului Osiris“.

Izvorul cu „apa vie” din Munții Apuseni. Legenda spune ca toti cei care beau din apa lui cresc in inalțime/E și o oaza de liniște și relaxare

10:16, 24.05.2024 - La marginea satului Runc, comuna Ocolis din Muntii Apuseni, situata la granita dintre judetele Alba si Cluj, se afla un izvor cu o legenda unica. Se spune ca „apa vie” din acest izvor ar ajuta la cresterea in inaltime. Legenda a aparut cand un tanar din localitate s-a inaltat brusc dupa ce a baut…

ISU Alba: Reguli de respectat in Noaptea de Inviere și in perioada sarbatorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor

18:35, 04.05.2024 - ISU Alba: Reguli de respectat in Noaptea de Inviere și in perioada sarbatorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor ISU Alba: Reguli de respectat in Noaptea de Inviere și in perioada sarbatorilor de Paște, pentru prevenirea incendiilor. In Noaptea de Inviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba…

Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2024, in 18-19 mai. Legenda florilor albe din Munții Apuseni

21:45, 29.04.2024 - Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2024, in 18-19 mai. Legenda florilor albe din Munții Apuseni Serbarea Narciselor de la Negrileasa se va desfașura in acest an, in perioada 18-19 mai. Evenimentul este moment de sarbatoare atat pentru comunitatea locala, cat și pentru vizitatori. Totodata, este evidențiat…

Locul unic din Munții Apuseni vizitat de mii de turiști in luna mai. Ca orice atractie turistica, are si o legenda proprie

11:40, 24.04.2024 - La peste 1.000 de metri altitudine, in Munții Apuseni, exista o poiana care se coloreaza in alb la sfarsitul fiecarei primaveri. Vorbim despre celebra Poiana a Narciselor de la Negrileasa, situata in județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium.Ca orice atractie turistica, locul are si…

Floarea naționala despre care legenda spune ca a aparut din sangele oștenilor. Ce pațesc cei care rup planta FOTO

06:05, 22.04.2024 - Bujorul romanesc este o specie de floare unica in Europa, care se gaseste numai la noi in țara. Zilele acestea, bujorii infloriți din Gradina Botanica Galați ofera un spectacol de culoare și miresme

Controale pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare in perioada sarbatorilor Pascale. Precizari din partea DSVSA Alba

11:10, 02.04.2024 - Direcția Sanitara Veterinara și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a demarat, de la inceputul lunii martie, verificarile specifice pentru a asigura siguranța alimentara in perioada premergatoare sarbatorilor Pascale. Scopul principal al acestor acțiuni este prevenirea apariției toxiinfecțiilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?